Prima pagină » Actualitate » Cristian Ivănuță, deputat AUR Iași, solicită clarificări privind calendarul examenului de Bacalaureat 2025
Cristian Ivănuță, deputat AUR Iași, solicită clarificări privind calendarul examenului de Bacalaureat 2025

Cristian Ivănuță, deputat AUR Iași, solicită clarificări privind calendarul examenului de Bacalaureat 2025

14 oct. 2024, 12:00,
în Actualitate

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, a adresat o scrisoare deschisă Ligiei Deca, ministru al Educației, în care subliniază problemele generate de calendarul examenului de Bacalaureat pentru sesiunile din iunie și iulie-august 2025. Conform planificării aprobate, prima probă scrisă, la Limba și literatura română, este programată pentru 10 iunie 2025, în condițiile în care cursurile pentru clasele V-VII și IX-XI se încheie pe 20/27 iunie 2025.

Ivănuță atrage atenția asupra posibilelor conflicte între desfășurarea examenelor și activitățile școlare, care ar putea afecta integritatea evaluării și eficiența procesului educațional. În acest context, el solicită Ministerului Educației să ia măsuri pentru a asigura că atât examenul de Bacalaureat, cât și activitatea educațională se desfășoare corespunzător.

„Calendarul examenului de Bacalaureat pentru sesiunile iunie și iulie-august 2025, aprobat de Ministerul Educației, stabilește data de 10 iunie 2025 pentru desfășurarea primei probe scrise, respectiv cea la disciplina Limba și literatura română, în condițiile în care, pentru clasele V-VII și IX-XI, cursurile se încheie pe data de 20/27 iunie 2025. Programarea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat ridică probleme sub aspectul suprapunerii acestora cu programul normal de desfășurare a orelor. Pe parcursul zilelor în care vor avea loc probele, activitățile școlare vor fi întrerupte sau se vor desfășura în condiții speciale, restrictive, astfel încât să nu perturbe buna desfășurare a examenului.

În aceste condiții, parcurgerea etapelor scrise ale examenului de Bacalaureat concomitent cu desfășurarea procesului educațional ar putea determina serioase probleme de organizare de natură să afecteze grav integritatea evaluării, dar și eficiența actului de educație. Având în vedere cele expuse mai sus:
1. Ce măsuri vor fi întreprinse astfel încât atât examenul de Bacalaureat, cât și activitatea educațională să se desfășoare în mod corespunzător?
2. Luați în considerare și posibilitatea renunțării la aceste modificări, astfel încât examenul de Bacalaureat să se desfășoare conform calendarului de până acum?”, a transmis deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`