Prima pagină » Actualitate » Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre vânzarea bucată cu bucată a României: ”Guvernanții doar mimează preocuparea pentru interesul cetățeanului” – VIDEO (P)
Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre vânzarea bucată cu bucată a României: ”Guvernanții doar mimează preocuparea pentru interesul cetățeanului” - VIDEO (P)

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre vânzarea bucată cu bucată a României: ”Guvernanții doar mimează preocuparea pentru interesul cetățeanului” – VIDEO (P)

18 nov. 2022, 14:42,
în Actualitate

Cristian Ivănuță, deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, filiala Iași, a fost prezent astăzi, 18 noiembrie 2022, în Studioul BZI LIVE. Acesta s-a arătat revoltat de faptul că România este vândută bucată cu bucată de actuala clasă politică.

De asemenea, Ivănuță a menționat că politicienii aflați la guvernare doar mimează că ar acționa pentru interesul românilor.

„V-aţi dat seama că statul român prin actualii guvernanţi doar mimează preocuparea pentru interesul cetăţeanului. Măsurile pe care le iau arată adevărata faţă. Ei fac jocul unor companii străine, vând, închid şi înstrăinează tot. Din 2024 nu va mai fi folosit lemnul ca utilitate de încălzire a locuinţelor. S-a înstrăinat gazul din Marea Neagră. Asta fac de peste 30 de ani. Au fost luate numai măsuri pentru distrugerea României. S-a săpat an de an la această suveranitate, dar mai cu elan de ceva timp. Aceste legi ale Justiţiei duc la o situaţie de a nu mai avea încrederea că mai putem spera la un viitor. Suveranitatea unui stat este foarte importantă. Legile Justiţiei au fost aprobate, noi am am depus amendamente, ni le-am însuşit de la CSM, au fost respinse rând pe rând. Au fost aprobate în formă pe care o ştim. Noi am contestat legile. Am aşteptat răspunsul de la CCR, era previzibil. Am ajuns să nu se mai respecte Constituţia. Api ce rol mai are CCR? Acei judecători sunt numiţi pe criterii politice.

Ne-am făcut noi vreo grijă ca aceste legi să nu fie adoptate? Era previzibil. Toţi sunt numiţi politic. Eu cred că ar trebui revăzuta întreaga arhitectură de funcţionare a CCR-ului. Ori o desfiinţam, gândiţi-vă ce salarii sunt acolo la cei 9 şi consilieri. Să ne gândim, îi mai ţinem pentru a lovi în suveranitatea statului sau îi reorganizam astfel încât CCR să fie un stâlp şi cetăţenii să se poată baza. Avem şi Avocatul Poporului. Lumea şi noi societatea, partidul AUR, va trebui să ne revizuim atitudinea şi să reformăm. Ne dorim o imparţialitate în primul rând. Magistraţii ne-au încredinţat nouă amendamente. Erau protestatari care cereau ca aceste legi să nu fie aprobate. După ce Curtea s-a pronunţat, a mai rămas doar un singur om. Bătălia nu este pierdută, nici pe acest domeniu. Pe viitor, va trebui să avem legi şi acţiuni mult mai bune”, a transmis Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Ce spune Cristian Ivănuță despre vânzarea resurselor naționale

Cristian Ivănuță, deputatul AUR de Iași, a menționat că actuala coaliție de guvernare a încercat și continuă să distrugă României din toate punctele de vedere. Parlamentarul ieșean susține că toate resursele naționale au fost vândute la prețuri de nimic, iar în acest context s-au înregistrat numeroase nemulțumiri.

În aceeași ordine de idei, Ivănuță a discutat despre companiile Hidroelectrica, Mintia, Nuclearelectrica și altele.

„De curând, de la Hidroelectrica s-au scos 20 la sută din acţiunile pe care le are compania la listare pe bursă. Preţurile nu sunt fluctuante şi nu sunt în măsură să-i favorizeze. Cele 20 la sută au fost vândute cu 2 miliarde de euro. Când spui apărarea cetăţeanului spui suveranitate. Fiecare cetăţean trebuie să i se acorde drepturi și respect. Trăim ca străinii la noi în ţară. În acelaşi timp, printr-o OUG, Guvernul a favorizat multinaţionalele în detrimentul Hidroelectrica, stabilindu-i un plafon la megawatt, astfel încât compania nu mai poate încheia de azi contracte cu consumatorii casnici. Au spus că producţia de energie este preluată de o altă companie. Ei plafonează preţurile, după ce au avut un profit imens. O companie nu doar că produce, dar şi furnizează. Au lovit şi în Nucleareletrica şi în CEO Oltenia. Tot în spiritul acestor măsuri, au dat o OUG de închiderea minelor şi termocentralelor. Doar AUR s-a opus la baionetă. Acolo am fost ridicularizați şi mai aveau tupeu. Din această cauză se provoacă reacţii necontrolate. De asemenea Mintia a fost vândută pe 91 de milioane către o societate din paradisul fiscal. Investiţiile făcute până la acel moment au fost de peste 100 de milioane. Ei spun că au tehnologie învechită şi trebuie vândute”, a conchis deputatul AUR de Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *