Prima pagină » Local » Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre noua Lege a pensiilor: „Toți românii ar trebui să se pensioneze la aceeași vârstă” – VIDEO
Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre noua Lege a pensiilor: „Toți românii ar trebui să se pensioneze la aceeași vârstă” - VIDEO

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, despre noua Lege a pensiilor: „Toți românii ar trebui să se pensioneze la aceeași vârstă” – VIDEO

09 nov. 2023, 09:29,
în Local

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, a discutat despre proiectul privind reforma pensiilor. Parlamentarul afirmă că acesta nu este echitabil, iar discrepanțele între categoriile de pensionari se vor amplifica.

„Noua lege a pensiilor nu rezolvă deloc problemele din sistemul public de pensii. Aşa zisa reformă a pensiilor va creşte inechităţile, iar săracii vor fi şi mai săraci, iar bogaţii mai bogaţi. Acest proiect pare să ignore complet eliminarea inechităţilor perpetuând şi chiar amplificând discrepanțele între diferite categorii de pensionari. Spun că îşi bat joc pentru că acest proiect propune creşterea cu acelaşi procent pensii mici muncite, dar şi a pensiilor speciale nesimţite. Această abordare nu face decât să adâncească inechitățile, favorizând pe cei care deja beneficiază de pensiile speciale generoase în detrimentul celor care au muncit o viaţă întreagă şi primesc o pensie modestă”, a transmis Cristian Ivănuță.

Deputatul Cristian Ivănuță, despre noua lege a pensiilor

În continuarea declarației sale, Cristian Ivănuță a transmis că noua lege a pensiilor ar trebui să țină cont și de creșterea costurilor de trai, implicit inflație. Proiectul legii pensiilor adâncește inechitățile, iar vârstnicii vor sta la mila deciziilor politice.

„Este o măsură care ignoră principiul inechităţii şi care perpetuează un sistem de pensii profund nedrept. De asemenea, proiectul nu prevede indexarea automată a pensiilor cu inflaţia lăsând această decizie la latitudinea guvernanţilor. Aceasta este o altă măsură care îi lasă pe pensionari la mila deciziilor politice fără a le oferi o protecţie reală împotriva măsurilor de inflaţie. Pensionarii ar trebui să aibă garanţia că pensiile lor vor fi ajustate în mod automat pentru a ţine pasul cu creşterea costurilor de trai. Nu să trăiască în incertitudine şi să aştepte deciziile arbitrare ale guvernanţilor. În plus, proiectul nu rezolvă problema inechităţilor sociale legate de vârstă de pensionare, la care toţi românii ar trebui să se pensioneze la aceeaşi vârstă. Proiectul legii pensiilor prezentat de Marcel Ciolacu este unul care adânceşte inechităţile şi lasă pensionarii la mila deciziilor politice. Este un proiect care îi umileşte profund pe vârstnici şi care perpetuează un sistem de pensii profund inechitabil”, a conchis deputatul AUR de Iași.

Comentarii
  • Daaaaa! Asta este solutia legala!!!!!Se sterg dobitocii de la guvernare cu Contitutia la kur,ei nici macar nu au citit- o . Este discriminare totala a romanilor cu rahatul asta de Lege a pensiilor cu varstele de pensionare si cu toot. VARSTA DE PENSIONARE TREBUIE SA FIE EGALA PENTRU TOTI ROMANII FARA DISCRIMINARE!

  • Minerii si alte categorii care lucreaza in mediul toxic si conditii vatamatoare ,grele,trebuie sa fie exceptii si atat.Pentru toti ceilalti varsta de pensionare trebuie sa fie aceeasi fara discriminare!
    Putorile de judecatori, si alte rebuturi ale societatii lucreaza in conditii toxice, grele,vatamatoare?

  • Ce au făcut până acum cei doi deputați de Iași,de la AUR? Vin alegerile și au nevoie de voturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *