Prima pagină » Actualitate » Cristian Diaconescu și-a anunțat candidatura la președinția României: „Independent nu înseamnă singur”
Cristian Diaconescu și-a anunțat candidatura la președinția României:

Cristian Diaconescu și-a anunțat candidatura la președinția României: „Independent nu înseamnă singur”

29 aug. 2024, 22:40,
în Actualitate

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, și-a declarat intenția de a candida la președinția României. El a precizat că va participa la alegeri ca independent și a început deja colectarea celor peste 200.000 de semnături necesare pentru a-și oficializa candidatura.

„Astăzi îmi anunț oficial candidatura independentă la Președinția României. Împreună putem construi România Respectată!

Voi candida la președinția României ca independent. Independent nu înseamnă singur. Sunt împreună cu românii și ei sunt alături de mine, și eu sunt alături de ei.

Putem depune o candidatură, dar avem nevoie de peste 200.000 de semnături. Piedici în calea candidaților independenți sunt multiple, este nevoie de un efort foarte mare. Am început deja strângerea de semnături, voluntarii sunt deja în București, Iași, Constanța, Cluj și alte mari orașe”, a spus Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, candidat independent la președinția României

Cristian Diaconescu, diplomat de carieră și doctor în drept, a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe în două mandate, prima dată între decembrie 2008 și octombrie 2009 și apoi din 24 ianuarie 2012. Cariera sa diplomatică a început la Misiunea Permanentă a României la OSCE, unde a coordonat secția de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din cadrul MAE între 1993 și 1995. Ulterior, a fost diplomat la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizațiile Internaționale de la Viena, fiind adjunct al șefului misiunii pentru domeniul politico-militar și de securitate al OSCE.

Absolvent al Facultății de Drept a Universității din București în 1983, Cristian Diaconescu și-a continuat formarea profesională în 1992, urmând cursuri de specializare în măsuri de creștere a încrederii și securității în Europa la Centrul pentru Prevenirea Conflictelor. A fost lector la Catedra de Drept Internațional Public a Universității Hyperion în 1993 și la Catedra de Relații Internaționale și Studii Europene a Universității Spiru Haret în 2004. De asemenea, a predat cursuri despre cooperarea europeană și euroatlantică în domeniul securității la Colegiul Național de Apărare din 1997.

Ca profesor la Institutul de Drept și Relații Internaționale, Diaconescu a susținut prelegeri și cursuri în domeniul drepturilor omului la reuniuni și simpozioane tematice internaționale în orașe precum Strasbourg, Geneva și Londra între 1998 și 2000. De asemenea, este unul dintre membrii fondatori ai Colegiului Național de Apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *