Prima pagină » Actualitate » Cristian Diaconescu, liderul PMP, il critică dur pe Vlad Voiculescu: Nu vii la televizor
Cristian Diaconescu, liderul PMP, il critică dur pe Vlad Voiculescu: Nu vii la televizor

Cristian Diaconescu, liderul PMP, il critică dur pe Vlad Voiculescu: Nu vii la televizor

05 apr. 2021, 09:56,
George Cristian în Actualitate

Președintele PMP, Cristian Diaconescu are o reactie dură la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Acesta a spune că este inacceptabil ca ministrul să vină la televizor si să se plângă de lipsa paturilor de la Terapie Intensivă.

Diaconescu consideră ca astfel de momente nu fac bine românilor care ar putea decide să nu se mai prezinte la spital chiar dacă starea de sanatate a apartinătorilor este un gravă.

Cristian Diaconescu il atacă dur pe Vlad Voiculescu pe tema Terapiilor Intensive din România

Cristian Diaconescu a precizat, in cadrul unei emisiuni de la B1 TV, emisiune moderată de Silviu Mănăstire, despre faptul că intreaga conferintă sustinută in weekend de Vlad Voiculescu a fost o samaradă si că nu este normal să vină in fața televizoarelor si să anunte că suntem la limita groazei. Acest lucru ar putea duce la un efect negativ in contextul in care oamenii ar putea să spună ca nu mai doresc să se prezinte la spital de teama a ceea ce se poate intampla:

„Asta voiam să răspund. Problema e în atenție în fiecare minut în ultimul an și jumătate, în lumea întreagă. Iertați-mă, am tot respectul pentru medici, nici nu vreau să îi calific pe ăia care strigau ce strigau pe la niște spitale, ăia trebuie să înfunde pușcăria. Există infracțiuni și pentru ei, dar nu de acest lucru discutăm. Discutăm de managementul sistemului. Senzația, auzind astfel de informări publice, este că acești oameni sunt sub vremi, adică vremurile sunt mult mai complicate…

Atenție, nu îmi vii la televizor să te plângi! Nu vii la televizor să spui `n-ar trebui și suntem la limita groazei`, pentru că probabil cineva s-a uitat la ei și a spus, `ah, în condițiile astea, de ce să îl mai duc în spital pe al meu, îl țin acasă!`. Știți bine, lucrurile acestea nu se discută, mulți care ajung târziu la spitale, ajunși pentru că se tem de ce poate să se întâmple în spital. Or, din acest punct de vedere, spune-mi pe etape! În acest moment, ne pregătim, pentru că avem niște evaluări…”.

Ministrul Sănătății are rapoarte pe masă

De altfel, Diaconescu a precizat că ministrul Sănătății are rapoarte pe masă, rapoarte din două in două ore in care se precizează situatia curentă cu care se confruntă spitalele din România:

„Nu fac proces de intenție, este o chestiune profesională, respect această profesie extraordinar. Ministrul are din două în două ore evaluări pe masă. Așa are orice ministru, care-s evoluțiile, care e trendul, unde avem, unde avem mai mulți, unde avem mai puțini, unde este o presiune mai mare, unde putem găsi… din două în două ore! Este o instituție întreagă care funcționează – ar trebui!”, a adăugat președintele PMP.

De altfel, Voiculescu nu criticat doar de Cristian Diaconescu. Alexandru Rafila și-a exprimat frustrarea că ministrul iese după atâtea luni și spune că are o problemă.

Nu vreau să mai comentez pentru că nu vreau să fie interpretat în registru politic ceea ce spun eu, dar modul de abordare al Ministerului Sănătăţii, sau al ministrului Sănătăţii eu nu-l înţeleg. Totuşi, e membru al Guvernului României, până una-alta ar trebui să răspundă unor deziderate ale coordonării acestei pandemii din punctul de vedere al Guvernului. (…) menționează  Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *