Prima pagină » Actualitate » Cristian Diaconescu, declaraţii despre o alianţă între PMP şi PNL, în Studioul BZI LIVE: „Disponibilitatea există” – EXCLUSIV, VIDEO
Cristian Diaconescu, declaraţii despre o alianţă între PMP şi PNL, în Studioul BZI LIVE: „Disponibilitatea există” - EXCLUSIV, VIDEO

Cristian Diaconescu, declaraţii despre o alianţă între PMP şi PNL, în Studioul BZI LIVE: „Disponibilitatea există” – EXCLUSIV, VIDEO

08 oct. 2021, 14:17,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a făcut declaraţii astăzi, 8 octombrie 2021, în exclusivitate în Platoul BZI LIVE despre o eventuală alianţă între formaţiunea pe care-o conduce cu Partidul Naţional Liberal.

Oficialul a susţinut că în momentul de faţă a discutat cu toată lumea, însă nu este niciun proiect concret cu nicio formaţiune politică. De asemenea, există disponibilitatea că o parte din PNL să se creeze o alianţă cu PMP. Motivarea vine în contextul în care există o serie de similitudini.

„Decomdată, pot să vă spun cât se poate de cinstit, discutăm cu toată lumea, nu avem niciun proiect concret cu vreun partid politic. În mod categoric PMP fiind al treilea ca pondere în ceea ce priveşte aleşii locali, mai ales în comunităţile din România, are o anumită implicare. Sigur că am avea argumentele necesare pentru a ne aşeza la masa dialogului cu oricine. Sigur că o apropiere politică trebuie să ţină seama de o serie de repere pe care le discutăm în prealabil. Disponibilitate există, dar de planuri doar din dorinţa de a ajunge în alte zone politice din Parlament nu vom face concesii sub nicio formă, mai ales cu privire la extremism și anti-europenism. Am muncit acolo şi stiu ce folos a adus României această apartenenţă la Occident.

În legătură cu liberalii, ar fi prima opțiune pentru că ideologic, dar şi al apartenenţei, există foarte multe similitudini. Prezumţia de cooperare este una mult mai clară. Dar numai după negocieri şi după ce înţelegem foarte clar ce ne dorim unii de la alţii. Dacă mă întrebaţi pe mine numai în zona de dreapta putem rămâne consecvenţi. Cu PNL ar fi o opţiune de regăsire a unor parlamentari, dar şi de păstrarea a unei anumite consecvențe. Altfel, avem situaţii contradictorii. Sunt 3 partide cu ideologii cam neclare. În afară de PNL, UDMR şi PMP nu este nimeni de dreapta”, a transmis Cristian Diaconescu, președintele PMP.

Ce spune Cristian Diaconescu despre mesajele extremiste făcute de unii politicieni din România

În cadrul aceleaşi emisiuni preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a fost interpelat ce părere are despre mesajele extremiste făcute de unele persoane. Invitatul moderatorului Valentin Hutanu a relatat ca partidele politice ar trebui să contracareze acest radicalism care pune în pericol viaţa romanilor.

„PMP poate să-și asume o campanie provaccinare. Categoric da! Mai mult, consecinţele acestei campanii antivaccinare crează vulnerabilităţi la nivel naţional şi nu numai cu instituţiile dar şi în legătură cu ceea ce societatea acceptă şi promovează. Ce am vorbit eu aici? Am vorbit despre componente ale războiului hibrid. Dacă fac proces de intenţie, sau sunt exagerat, îmi cer scuze. Voit, sau nevoit, acest tip de propragantă care are la mijloc viaţa cetăţeanului, care ridică semne de întrebare acolo unde ar trebuie să existe numai şi numai semne de exclamare, vulnerabilizează un stat. Cine este acel stat? Acel stat este un stat membru NATO aflat la frontiera spaţiului Euroatlantic.

Din această perspectivă, repet, mi s-ar părea normal şi corect, ca tot ce înseamnă extremism, inclusiv pe domeniul menţionat de dumneavoastră, aici este vorba despre un radicalism simplist care pune în pericol viaţa românilor, ar trebui contracarat de toate partidele politice. O să facem, uite, un mesaj către toate partidele politice să se delimiteze de toate mesajele extremiste. Așa, vag, mai creştem la număr, înseamnă o alegere cinică. Din acest punct de vedere, această temă sensibilă nu face parte din mesajul a niciunui partid politic, nici chiar ceva mai radical din această Europă mai radicală. Au venit, sub pragul electoral, politicieni din Germania care au susţinut astfel de mesaje. Nici extrema dreaptă din Franța, a lui Marie Le Pen, nu susţine așa ceva, a nu se confunda cu Vestele Galbene, e altceva”, a transmis Cristian Diaconescu, preşedinte PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *