Prima pagină » Titlurile zilei » Cristian Delcea, patronul de la Egros, tun de milioane de euro! Peste 20 de blocuri vor fi construite în una dintre cele mai aglomerate zone din Iași

Cristian Delcea, patronul de la Egros, tun de milioane de euro! Peste 20 de blocuri vor fi construite în una dintre cele mai aglomerate zone din Iași

18 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Cristian Delcea, patronul de la Egros, dă un tun de milioane de euro pe calea Chișinăului, una dintre cele mai aglomerate străzi din Iași

Calea Chișinăului din municipiul Iași urmează să fie sufocată de blocuri. Patronul de la Egros, Cristian Delcea, vrea să construiască peste 20 de clădiri cu funcțiuni mixte, pe o suprafață de teren de 52.120 de metri pătrați.

Cristian Delcea, patronul de la Egros, va da un tun de milioane de euro. Calea Chișinăului va fi sufocată de blocuri

Patronul de la Egros, Cristian Delcea, intenționează să construiască un ansamblu de imobile cu funcțiuni mixte, pe calea Chișinăului, nr. 29A, 29B, 29G și 33A. Terenul are o suprafață de 76.377 de metri pătrați, iar zona este una deja sufocată de trafic.

Terenul este divizat în 6 zone distincte, reprezentate de un teren și 5 cvartale delimitate cu străzi. Potrivit informațiilor prezentate în proiect, vor fi construite peste 20 de blocuri de locuințe colective și dotări aferente acestora, spații comerciale, reprezentanțe, sedii de firme și birouri. Pe o parcelă de 52.124 de metri pătrați vor fi realizate și spații de cazare, precum hotel, aparthotel, cămin și altele, iar pe o porțiune de 20.000 mp se vor realiza clădiri cu funcțiunea de învățământ, precum grădinițe și afterschool. Proiectul include și săli de conferințe de diferite capacități, alimentație publică, spații și clădiri cu specific sportiv, alei carosabile și pietonale, parcări auto subterane și supraterane, dar și locuri de joacă pentru copii.

Este important de știut că numărul de niveluri propuse pentru clădirile care urmează să fie construite în zona Calea Chișinăului este de S+D+P+20E pentru zona de locuințe ce vor avea o înălțime maximă de 67 de metri. Acestea vor fi realizate pe o suprafață de teren de 52.124 de metri pătrați.

„H (înălțimea) maximă la atic, de 67.00 m, măsurată în punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită, numărul de niveluri propuse S+D+P+20E, exceptând zona 2, unde se impune parțial Hmax = 45,00 m de CTN, zona în care este obligatorie obținerea avizului Ministerului Afacerilor Interne; cota absolută maximă, de 107,69 m (40,69 m cota absolută, față de nivelul Mării Negre, a terenului natural + 67,00 m înălțimea maximă a construcției, conform Avizului AACR, nr. 21737/26.04.2024”, se arată în documentele publicate.

În ceea ce privește zona de învățământ și funcțiuni complementare, potrivit informațiilor publicate, acestea vor fi construite pe o suprafață de teren de 20.000 de metri pătrați, cu un regim de înălțime S+D+P+6E și cu o înălțime maximă de 35 de metri.

Amintim că afaceristul Cristian Delcea a declanșat ilegalitatea de la blocul lui Marius Enea, aflat în război cu patronul de la Rodotex. Falsuri grosolane în actul de vânzare a terenului din zona centrală a Iașului.

Locurile de parcare se vor amenaja în subteran

Locurile de parcare se vor amenaja în subteran, iar la o suprafață a solului se vor amenaja locuri de parcare pentru vizitatori.

„Parcajele care depășesc 20 de locuri de parcare la suprafața solului vor fi înconjurate cu gard viu și vor fi prevăzute cu un arbore la 4 locuri de parcare, cu distribuție uniformă. Staționarea autovehiculelor se va face în interiorul parcelei. Sunt propuse atât parcări subterane, cât și supraterane, acestea din urmă și accesul în parcările subterane fiind reprezentate pe planșa de reglementări urbanistice. Staționarea autovehiculelor, atât în timpul lucrărilor de construcții și instalații, cât și în timpul funcționării clădirilor se va face în afara drumurilor publice”, se mai arată în informațiile publicate.

Reporterii BZI l-au contactat pe Cristian Delcea, însă acesta nu a dorit să ofere informații cu privire la viitorul proiect pe care intenționează să îl realizeze pe calea Chișinăului, o zonă sufocată de trafic.

„Nu putem vorbi încă de un proiect. Nu este niciun proiect. Deocamdată, facem o încercare de aprobare a planului urbanistic zonal”, a declarat patronul de la Egros, Cristian Delcea.

Amintim faptul că patronul de la Egros, Cristian Delcea, a investit și în controversatul proiect Nordis, de unde a pierdut milioane de euro.

Este important de știut că proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal va fi supus votului de către Plenul Consiliului Local, într-o ședință ulterioară. Dacă acesta va primi aprobarea CL, Cristian Delcea, patronul de la Egros, va da un tun de milioane de euro pe calea Chișinăului, una dintre cele mai aglomerate străzi din Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Tolea Visanu

    Iar ca sa-si ia toate avizele, trebuie sa cotizeze 10% din afacere la tovarasul primar Chirica, altfel nu pupa avizele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024