Prima pagină » National » Cristian Cioacă îşi retrage contestaţia ce l-ar fi putut scoate din închisoare. De ce a recurs la acest gest polițistul

Cristian Cioacă îşi retrage contestaţia ce l-ar fi putut scoate din închisoare. De ce a recurs la acest gest polițistul

02 nov. 2022, 12:00,
în National

Contestaţia înaintată la nivelul dosarului cu privire la spargerea contului de e-mail a Elodiei Ghinescu a fost retrasă de fostul poliţist Cristian Cioacă. Ce l-a determinat pe acesta să anuleze cererea de contestaţie?

Gestul uluitor pe care Cristian Cioacă l-a făcut a stârnit şi o serie de reacţii din partea avocatului familiei fostei soţii a criminalului. Potrivit Crinei Radu, avocatul rudelor Elodiei Ghinescu, a declarat că fostul poliţist nu pare să aibă nici la momentul de față vreo urmă de regret pentru ceea ce a făcut.

Cristian Cioacă îşi retrage contestaţia

Potrivit declaraţiilor făcute de Cristian Cioacă, răsturnarea de situaţie s-ar fi produs în bază mai multor motive personale. Cu toate că la început fostul poliţist a solicitat să fie prezent fizic la Curtea de Apel Braşov în vederea contestaţiei pe care dorea să o anuleze, ulterior acesta a menţionat că voia să asiste prin intermediul unui apel prin videoconferinţă la şedinţă. Întâlnirea nu a fost făcută publică.

În cadrul şedinţei, Cristian Cioacă a spus că şi-a schimbat decizia asupra contestaţiei înaintate şi că doreşte să renunţe la aceasta. Curtea de Apel Braşov va analiza în continuare cererea înregistrată de fostul poliţist în cadrul dosarului deschis pe numele său.

Schimbarea deciziei a fost urmărită şi de Crina Radu, avocatul familiei Elodiei Ghinescu, care a venit cu o serie de precizări.

„Aceasta explică raționamentul pentru care Cioacă ar fi făcut contestația, vorbim despre o pedeapsă de 4 ani contopită la pedeapsă inițială, care dacă ar fi fost anulată pe motiv de prescriere i-ar fi permis lui Cristian Cioacă să fie eliberat condiționat”, a declarat Crina Radu, avocatul rudelor Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioacă a fost condamnat la inchisoare în cazul Elodia

Cazul Elodia nu a ajuns încă la un punct concluziv și asta pentru că fostul polițist, Cristian Cioacă, a făcut un demers pentru a putea anula cererea de contestație pe care o înaintase. Astfel, acesta nu va putea să fie eliberat din închisoare.

Cu toate acestea, Cristian Cioacă a beneficiat timp de 24 de ore în luna septembrie de o eliberare în baza unei permisii. In edițiile anterioare ale BZI a fost precizat faptul că fostul polițist nu se afla la prima eliberare de acest fel, întrucât acesta beneficiase deja de două ori de pe urma unei astfel de permisii în ultimele trei luni de la acea vreme.

În închisoare acesta ar fi avut o serie de probleme cu un temut criminal. Cristian Cioacă a fost amenințat de Marius Csampar în timpul unei nopți când au fost nevoiți să împartă aceeași celulă.

„L-am cunoscut personal pe Cioacă atunci când l-au adus la Giurgiu. M-a scos comandantul și m-a rugat frumos, că nu are unde să-l bage. Mi-a spus: «Csampare, uite, l-a adus pe Cioacă, n-am unde să-l bag, te rog frumos, ia-l o zi-două la tine în cameră și vedem după aia unde îi găsesc…» Și zic «ok»… Acum nu știu dacă făcea intenționat, dar la cât de deștept, cult, cizelat, curat și igienic se dădea el, la pușcărie e foarte, foarte j*&%#s. Dormea îmbrăcat, nu se spăla, nu se descălța… Îmbrăcat cu totul, mă refer… Și asta pot s-o spună mulți. Foarte, foarte j*&%#s, scuipa prin cameră pe jos, stăteai la masă începea să se b&$%@*#ă… Am tăcut din gură, n-am zis nimic… Lasă-l așa, să vedem până unde merge”, a declarat Marius Csampar.

Fostul polițist ar fi putut să iasă mai devreme din închisoare, însă a preferat să renunțe la această oportunitate. Cristian Cioacă și-a retras contestația ce i-ar fi putut aduce libertatea din motive personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *