Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cristi Popesco, despre secretele vieții de actor de stand-up: Câți bani câștigă

Cristi Popesco, despre secretele vieții de actor de stand-up: Câți bani câștigă

29 sept. 2021, 16:13,
în Cancan ultimă oră

Unul dintre cei mai cunoscuți actori de stand-up din România, Cristi Popesco a început această meserie mai mult din curiozitate și a ajuns acum să facă bani frumoși din asta, alături de alți colegi, Toma Alexandru, Sorin Pârcălab şi Sergiu Floroaia.

Dacă la început era nevoit să aibă un serviciu, iar stand-up să facă pentru a-și rotunji veniturile, acum Cristi Popesco a ajuns să trăiască doar din stand-up și crede că va face acest lucru mulți ani de acum încolo.

Cristi Popesco

 

Cristi Popesco: vârstă, CV, carieră

Cristi Popesco are 34 de ani şi s-a născut la Suceava. Din 2004, acesta a venit să facă facultatea la București. S-a înscris la Fizică-Informatică, dar și la Relaţii Publice şi Publicitate. La prima facultate a mers doar două săptămâni, în timp ce la cea de-a doua a intrat la studii la distanță. Anul următor a intrat la ASE, Facultatea de Management Economic, facultate pe care de altfel a și terminat-o.

Cât a stat în București, Cristi Popesco a avut mai multe meserii, de la vânzător de spaţiu publicitar, la operator calculator, contabil şi media planner.

Debutul în stand-up l-a avut în 2010, la Club 99. La început, i-a fost destul de greu în această meserie deoarece era timid şi introvertit, după cum povestește chiar el.

Cristi Popesco

Primii bani din stand-up i-a câștigat când a performat în deschiderea unui show care îi avea în prim plan pe Teo, Vio şi Costel.

După ce a deschis împreună cu Toma Alexandru, Sorin Pârcălab şi Sergiu Floroaia Comics Club, Cristi Popesco a transformat pasiunea pentru stand-up într-un adevărat job full time. Cei patru au show-uri în fiecare săptămână, vinerea şi sâmbăta. Pe lângă acestea, băieții merg și în turnee naţionale și participă la mai multe proiecte difuzate pe youtube, precum „Una Scurtă“, „Râzi ca prostu“ sau „Arde-mă». În plus, Cristi filmează şi podcast-ul lui „Popesco Show“.

Cristi Popesco

Peste 10 ani, Cristi Popesco ar face tot stand-up

În condițiile în care pandemia de COVID-19 a lovit tot ce înseamnă artă și cultură în România, stand-up-ul a fost și el afectat.

Cristi Popesco este de părere că se câștigă foarte greu din stand-up în România și că totul depinde de cât de cunoscut ești. Dacă ești văzut la televizor, dacă faci reclame, dacă te vede lumea prin turnee, altfel ești căutat și altfel se fac banii. Totul ține de popularitate în acest domeniu care peste ocean este foarte bine plătit.

Pentru a avea mereu spectacole și pentru a fi căutat și chemt în turnee, un actor de stand-up trebuie să lucreze foarte mult, să aibă mereu alte materiale, deoarece lumea se plictisește foarte repede să audă mereu aceleași glume.

O sursă importantă de venituri pentru mulți dintre stand-uperi din România au devenit reclamele și emisiunile TV. Pe lângă banii câștigați din acestea, multe îți cresc cota ți altfel ești mai căutat și mai bine plătit.

Cristi Popesco

Timp de 6 ani, Cristi Popesco a fost nevoit să aibă un serviciu stabil și, în paralel, să facă și stand-up. De-abia de câțiva ani, Cristi Popesco face stand-up „full-time“, adică își canalizează toate energiile pentru acest domeniu.

Dacă e să tragă linie la câștigurile avute în ultimul an, Cristi Popesco consideră că iese mai bine decât la job-urile anterioare, dar marele avanatj este acela că face exact ceea ce-i place.

Întrebat dacă ar face stand-up și peste 10 ani, Cristi Popesco spune un „da“ hotărât, dar ia în calcul să aibă și o altă afacere, care să fie ca o plasă de siguranță.

Un alt actor de stand-up care a debutat la Club 99 și care este foarte căutat de publicul amator de acest tip de comedie este Cosmin Natanticu, cel care face pereche cu soția sa, Eliza, la Asia Express. Dar, poate cel mai cunoscut dintre actorii de stand-up de la noi este Cosmin Nedelcu – Micutzu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`