Chiar dacă medicii sunt sceptici, mulți oameni ce s-au folosit de cristaloterapie au sesizat îmbunătățiri ale condițiilor lor. Placebo sau nu, dar și persoane cu boli incurabile au simțit o modificare în bine.
Cristaloterapia, după cum îi spune și numele, este o medicină alternativă ce se bazează pe folosirea cristalelor. Se crede că anumite cristale, cât și diverse pietre prețioase sau mai puțin prețioase au la baza lor capacitatea de a conduce energiile.
În special, această practică vizează absorbirea energiilor negative, căci în viziunea oamenilor din acest domeniu, se crede că ele sunt cele ce provoacă apariția maladiilor, dar mai ales a cancerelor. Există și cristale despre care se spune că se încarcă cu energie pozitivă, iar rolul lor este de a crește energia bună din organism.
Teorii și posibilități pentru cristaloterapie
Conform lui Albert Enstein știința poate confirma că cristalele dețin energie. Dar știința nu a putut observa niciun transfer al energiei dintre un cristal și un om. Dar, chiar dacă acestea au fost spuse, mulți oameni rămân la mâna cristaloterapiei atunci când medicina modernă nu poate rezolva ceva.
Terapia cu cristale are o vechime foarte mare în istoria omenirii, s-au dovedit practici ale folosirii acesteia și cu 6000 de ani în urmă, atât în timpul sumerienilor din Mesopotamia, dar și în Egiptul Antic. Pietrele folosite erau în general semiprețioase, iar aici putem enumera lapis lazuli, turcoazul, acestea având ca scop stimularea recuperării din cadrul mai multor boli.
Cristaloterapia actuală a adoptat o filozofie modernă a ceea ce înseamnă vindecarea cristalelor și cuprind informații similare cu cele găsite în culturile asiatice, mai ales din hinduism și budism. Acestea având în vedere prezența energiilor la nivelul corpului.
În cadrul unei asemeni sesiuni de tratament, specialistul urmează a folosi mai multe tipuri de cristale pe care ulterior le-a încărcat (aici fiind mai multe procedee posibile), în România asemenea terapeut este și Alexandru Pârgaru. În principal, aceste pietre vor fi puse în diverse poziții și ulterior chiar rotirea lor, această practică având legătură cu cele 7 chakre. Iar, în cadrul anumitor boli, adesea are loc o focusare pe zona respectivă.
Cristaloterapia este sigură?
Oamenii de știință o privesc destul de sceptic, iar acest lucru nu ar trebui să prezinte un lucru rău neapărat. În sine, această terapie nu prezintă niciun risc pentru oameni, iar în cadrul ei adesea se folosesc diverse tehnici de masaj sau respirații ce ajută la relaxarea organismului. Iar atunci când terapeutul alternativ vă recomandă folosirea unor ceaiuri de plante, ar fi bine să vă asigurați, dacă nu chiar să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a nu apărea reacții adverse.
Principiile pe care cristaloterapia se bazează nu sunt unele ce ar putea produce vreun efect advers în cadrul medicațiilor primite din parte medicilor. Din partea științei se poate adăuga faptul că și dacă nu există ceva ce nu a fost descoperit încă, această practică poate stimula efectul placebo, ce aduce o mulțime de beneficii deja știute de oamenii de specialitate.
Mulți oameni au înregistrat un nivel scăzut al stresului după ședințele de cristaloterapie, iar această consecință este una destul de pozitivă pentru a urma aceste practici în continuare. Important este să nu adoptați aceste tratamente atât timp cât există medicamente ce vă pot vindeca boala, căci în timp afecțiunea poate avansa.