Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Cripta Capucinilor – una dintre marile atractii ale Vienei – GALERIE FOTO

Cripta Capucinilor – una dintre marile atractii ale Vienei – GALERIE FOTO

30 ian. 2020, 13:31,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:19914;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cripta Capucinilor. Una dintre marile atracții turistice ale capitalei Austriei este Cripta Capucinilor. Cunoscuta și ca Cripta Imperiala (în germana Kaisergruft), Cripta Capucinilor din Viena (în germana Kapuzinergruft) este unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști. Începând cu anul 1633 este principalul loc de înmormântare al dinastiei de Habsburg (împărați ai Sfanțului Imperiu Roman de Națiune Germana, ulterior împărați ai Austriei) și ai descendenților lor.

Acest loc se găsește în centrul capitalei Austriei. Mai exact se afla sub biserica și mănăstirea călugărilor capucini, în piață Neuer Markt din apropierea palatului Hofburg.

Cripta are 10 camere tombale, interconectate prin tuneluri, construite în funcție de necesitați.

Dinastia de Habsburg își doarme somnul de veci aici

Aici au fost înhumate trupurile a 142 de persoane, precum și urnele cu cenușă a altor 4 persoane. În total un număr de 146 de aristocrați își dorm somnul de veci în acest loc. Printre cele mai importante persoane se numără 12 împărați și 18 împărătese. Aristocrații înmormântați aici au deținut cel puțin titlul de arhiduci sau arhiducese de Habsburg.

Turiștii pot vizita momentan 103 sarcofage și 5 urne pentru depunerea inimilor. Acestea sunt realizate într-o varietate de stiluri, de la puritan auster până la rococo exuberant. Doar sarcofagul împăratului Francisc Iosif I este din piatra, toate celelalte sunt din metal.

În anul 1633 a avut loc prima înhumare. Atunci au fost aduse aici sarcofagele împăratului Matthias și ale soției sale, împărăteasă Anna. În 1989 a fost înmormântată aici împărăteasă Zita de Bourbon-Parma, soția ultimului împărat al Austriei, Carol I.

Cripta Capucinilor. Ultima înmormântare

Pe 12 ianuarie 2008 a avut loc ultima înmormântare. Cel înmormântat a fost Karl Ludwig von Habsburg, fiul cel mai tânăr al împăratului Carol I al Austriei, frate cu Otto von Habsburg.

De-a lungul anilor acest monumet a fost renovat și restaurat de mai multe ori. În anul 1960 au fost transferate 26 sarcofage într-o noua camera tombala. Tot atunci au început eforturile pentru eliminarea umidității.

În anul 2003 s-a făcut o remodelare a porțiunii de acces. Ruta actuala a vizitatorilor duce pe la toate sarcofagele în ordine cronologica. Pentru a controla umiditatea s-a introdus tot atunci și aer condiționat.

Călugării capucini sunt cei care administrează și îngrijesc cripta încă de la înființare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024