Prima pagină » National » Crin Antonescu, despre candidaturile anunțate pentru președinția României: „Nu am pe cine vota”
Crin Antonescu, despre candidaturile anunțate pentru președinția României:

Crin Antonescu, despre candidaturile anunțate pentru președinția României: „Nu am pe cine vota”

20 aug. 2024, 23:00,
în National

Crin Antonescu, membru în conducerea PNL și fost președinte al vechiului partid liberal, a revenit cu declarații la Antena 3, unde a discutat despre candidaturile anunțate pentru președinția țării. În contextul în care a criticat recent campania liberalilor și susținerea puternică acordată lui Nicolae Ciucă, Antonescu a reiterat că nu are pe cine să voteze. A subliniat că nu are „niciun conflict” cu președintele României, Klaus Iohannis, și nici vreo „alianță cu Hellvig”.

Antonescu l-a menționat din nou pe Mircea Geoană, spunând că apreciază competențele acestuia în politica externă, dar a precizat că acest lucru nu îl face un susținător al său.

În ceea ce privește anunțul candidaturii lui Marcel Ciolacu, liderul social-democrat, Antonescu a declarat ironic: „A dat Dumnezeu și Maica Domnului. S-a întâmplat ceea ce toată lumea aștepta”. El a continuat spunând că „România are acum doi candidați ai sistemului: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu”.

Crin Antonescu spune că n-are cu cine vota

Dat fiind că recentele sale critici la adresa liderilor PNL au fost intens mediatizate, Antonescu a clarificat că rămâne un votant PNL, dar că este nemulțumit:

„Îmi doresc să votez PNL și candidații săi, dar am o serie de nemulțumiri pe care le-am exprimat. Am comentat prestația actualei echipe de campanie și a domnului Ciucă. Nu intenționez și nici nu mă consider calificat să ofer soluții PNL-ului, dar am răspuns la întrebări, fiindcă nu am pe cine vota. Nu vreau să se repete ce s-a întâmplat la Europarlamentare, când nu s-a discutat nimic despre cine sunt candidații sau ce vor face pentru România. Vreau să aud ce planuri au pentru țară”.

Întrebat dacă are un candidat preferat, Antonescu a răspuns clar:

„Nu am pe nimeni”. El a adăugat: „Odată cu oficializarea candidaturii lui Ciolacu, sistemul are acum doi candidați, iar eu niciunul. Mă refer la sistemul de stabilitate… Pilonii strategici”.

Când a fost întrebat dacă Iohannis a fost la rândul său un candidat al „sistemului”, Antonescu a răspuns că Iohannis a fost candidatul PNL, adăugând că el personal nu l-a susținut pe Iohannis pentru candidatura la președinție și că nu a participat în campania acestuia.

Antonescu a amintit momentul în care Iohannis a fost propus pentru candidatura la președinție:

„Când eram președintele PNL, l-am adus pe Iohannis în conducerea centrală a partidului, ca prim-vicepreședinte, dar nu am fost de acord cu candidatura sa la președinția țării. Am demisionat de la conducerea partidului pentru că anunțasem că dacă PNL nu obține un anumit scor electoral, voi pleca. Dar nu am renunțat la candidatura pentru președinție; am participat în competiția internă și Iohannis a fost ales. Nu am abandonat, el a fost ales. A existat atunci o emoție… sala l-a ales pe el. Să nu rămână cineva cu impresia că am fost șantajat să mă retrag”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`