Prima pagină » Local » Criminalul suspect de dublul asasinat de la Iași va fi adus în țară pe 21 decembrie

Criminalul suspect de dublul asasinat de la Iași va fi adus în țară pe 21 decembrie

16 dec. 2021, 16:51,
BZI.ro, în Local

Ahmed Sami El Bourkadi, studentul marocan suspectat că și-a ucis colegul de facultate și pe iubita acestuia, va fi adus în România pe data de 21 decembrie 2021.

Reamintim faptul că asasinul celor doi tineri din Iași a fost prins la Roma! Ahmed Sami El Bourkadi, un tânăr din Maroc, dar cu cetățenie canadiană, ar fi autorul dublului asasinat de la Iași. Individul s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de 2 ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași.

Deși nu este o persoană impunătoare, având 1,70 metri, Ahmed s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece. Este știut faptul că studenții străini ajunși la Iași își formează grupuri și încearcă să fie cât mai uniți posibil. Totuși, prieteniile care se leagă între studenții străini la Iași ascund uneori și părți întunecate.

Reamintim faptul că ieri, 15 decembrie 2021, au fost percheziții la domiciliul suspectului.

„În cursul zilei de 15 decembrie în baza mandatului emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, procurorul criminalist şi lucrător din cadrul serviciului de investigaţii criminale şi al serviciului criminalistic au efectuat percheziţii în apartamentul închiriat de inculpat în municipiul Iaşi. Cu această ocazie au fost ridicate obiecte care ar putea fi obiecte purtătoare de urme de la locul comiterii faptei de omor, precum şi obiecte care pot servi la stabilirea profitului genetic al presupusului autor”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Mihaela Apostol.

Tupeu: marocanul a contestat arestarea!

Marocanul suspectat de dubla crimă din zona Moara de Vânt a contestat decizia de arestare preventivă în lipsă. Ahmed Sami El Bourkadi, supranumit „Casapul din Moara de Vânt”, vrea să scape de gratii, în eventualitatea în care va fi extrădat din Italia. Amintim că studentul a fost prins recent la Roma, după câteva zile de cercetări efectuate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Asta, după ce autoritățile au fost alertate cu privire la producerea unui dublu asasinat, într-o vilă din Moara de Vânt.

Acum, dosarul cu propunerea de arestare preventivă va ajunge la Curtea de Apel Iași. Urmează ca instanța să stabilească un termen pentru judecarea contestației. Cel mai probabil, magistrații vor analiza în zilele următoare contestația formulată în numele marocanului Ahmed Sami El Bourkadi. Pe de altă parte, aseară, polițiștii ieșeni au efectuat percheziții la domiciliul acestuia, ridicând mai mulți saci de probe.

Lucian Bode, despre dublul asasinat de la Iași

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la Zalău, că în cazul crimei de la Iaşi, în care doi tineri au fost omorâţi, se aşteaptă decizia instanţei din Italia, pentru a-l extrăda pe suspectul dublului asasinat.

„Vorbim despre o anchetă penală în curs. În urma acestei anchete, din fericire, am reuşit într-un timp foarte scurt să identificăm şi să reţinem persoana bănuită de comiterea infracţiunii de omor calificat. Acum, aşa cum ştiţi, urmează procedurile internaţionale în astfel de cazuri. În urma cooperării Poliţiei Române cu autorităţile din Italia, în funcţie de decizia instanţei, pentru că aşteptăm o decizie a instanţei din Italia, când se va stabili data predării, imediat autorităţile din România vor organiza o escortă şi-l vor aduce pe cel suspectat de această crimă în faţa organelor de anchetă din România, pentru a fi tras la răspundere”, a spus Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *