Prima pagină » Local » Criminalul din Lețcani a scris scenariul filmului de groază pe care l-a pus în scenă. A povestit pas cu pas cum și-a ucis iubita
Criminalul din Lețcani a scris scenariul filmului de groază pe care l-a pus în scenă. A povestit pas cu pas cum și-a ucis iubita

Criminalul din Lețcani a scris scenariul filmului de groază pe care l-a pus în scenă. A povestit pas cu pas cum și-a ucis iubita

24 nov. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Criminalul din Lețcani a scris scenariul filmului de groază pe care l-a pus în scenă. A povestit pas cu pas cum și-a ucis iubita după ce s-a îmbătat la cârciuma din sat

Romică Chitaru locuiește în satul Cogeasca, comuna Lețcani, iar în urmă cu ceva timp a pus în scenă un film de groază care a înspăimântat toți vecinii. Astfel, ulterior, acesta a ajuns în fața anchetatorilor și a scris scenariul, povestind pas cu pas cum și-a ucis iubita.

Criminalul din Lețcani a scris scenariul filmului de groază pe care l-a pus în scenă

Poveștile de la cârciumă l-au inspirat să ucidă. După o băută zdravănă, Romică a venit acasă, unde și-a luat la pumni și în șuturi iubita, fără a se gândi ce ar putea urma. Din cauza loviturilor puternice, femeia a suferit un traumatism abdominal, dilacerare hepatică și hemoperitoneu, care au condus la deces.

„În noaptea zilei de 29/30.09.2022, în timp ce se afla în locuința sa din sat Cogeasca, fiind în stare de ebrietate, i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului, provocându-i multiple leziuni printre care şi un traumatism abdominal cu contuzie, dilacerare hepatică și hemoperitoneu, leziuni ce în asociere cu o intoxicație etilică acută de 4%o, au dus la moartea victimei”, au declarat anchetatorii.

Romică va sta ani buni după gratii

Iubita pe care a ucis-o Romică în bătaie mai avea 3 fete. Una dintre ele, în vârstă de 17 ani, s-a constituit ca fiind parte civilă în proces, cu suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale.

„În baza art. 397 alin. 1 Cod proc. pen. raportat la art. 19 alin. 1, 2, 5 Cod proc. pen., cu referire la art. 1357 Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată din oficiu de către procuror în numele părţii civile minore şi obligă pe inculpatul CHITARU ROMICĂ la plata către partea civilă a sumei de 10.000 (zece mii) lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune morale. În baza art. 249 alin. 1, alin. 7 Cod proc. pen., dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatului Chitaru Romică, până la concurenţa sumei de 10.000 lei, pentru garantarea reparării pagubei produse prin infracţiune părţii civile”, au adăugat oamenii legii.

Criminalul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie și a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

„Inculpatul, în prezent încarcerat în Penitenciarul Iași, a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 195 Cod penal coroborat cu art. 199 Cod penal”, au mai spus judecătorii în legătură cu criminalul din Lețcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *