Prima pagină » Actualitate » Criminalul din Argeș a fost arestat pentru 30 de zile. Care a fost prima declarație a bărbatului

Criminalul din Argeș a fost arestat pentru 30 de zile. Care a fost prima declarație a bărbatului

10 aug. 2022, 16:10,
în Actualitate

Noi detalii în cazul masacrului din localitatea Bascov. Criminalul din Argeș care și-a ucis nepoata, fratele, sora și părinții a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul care a uimit o întreagă țară a ajuns miercuri, 10 august 2022, în faţa judecătorilor din Argeş.

La scurt timp după ce i s-a comunicat pedeapsa, bărbatul a avut o primă reacție.

Criminalul din Argeș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce le-a spus judecătorilor

Magistrații din cadrul Tribunalului Argeș au hotărât astăzi, 10 august 2022, să instituie un mandat de 30 de zile de arestat preventiv pentru bărbatul din Bascov care şi-a ucis cinci membri ai familiei sale.

Ca şi în cazul audierilor susţinute în faţa procurorilor, criminalul a vorbit tare, răspicat în faţa instanţei și și-a recunoscut faptele, însă a transmis că nu a fost în deplinătatea facultăților mintale.

„Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumătate de pastila seara”, a declarat judecătorilor criminalul din județul Argeș.

La scurt timp după aflarea deciziei, a precizat că nu are niciun motiv pentru care să facă recurs.

„Sunt de acord pentru că nu am unde să mă duc!”, a mai spus individul magistraților.

Între timp, la locului crimei a revenit un echipaj de cercetare criminalistică pentru a continua cercetările.

Primele declaraţii ale procurorului criminalului din judeţul Argeş

Procurorul care se ocupa de cazul criminalului din judeţul Argeş a transmis detalii despre oroarea care a avut loc ieri, 9 august 2022. Individul a povestit toată întâmplarea coerent, cu lux de amănunte, cum a planificat şi executat crimele.

Bărbatul care suferea de afecţiuni psihice nu îşi lua tratamentul prescris, conform procurorului de caz.

„A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns”, spune procurorul de caz.

Mai mult decât atât, anchetatorii au descoperit mai multe motive care l-ar fi determinat pe criminal să recurgă la faptele necugetate. Printre acestea se numără faptul că nu se simţea suficient de apreciat de familie.

Bărbatul nu a acţionat spontan, ci după „o planificare minuţioasă, cu măsuri de precauție, în așa fel încât să nu existe niciun impediment în ducerea la bun sfârșit a intenției”.

Oamenii legii au redactat referatul cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a primit dosarul și a soluționat propunerea. Surse din anchetă au indicat faptul că autorul măcelului din Bascov a ţinut un jurnal în care şi-a notat acţiunile odioase.

Probele de laborator vor ieşi în câteva zile şi abia atunci se va afla dacă a folosit vreo substanţă cu care şi-a omorât victimele. La acest moment se cunoaște faptul că cele cinci victime și-au găsit sfârșitul după ce au fost lovite în zona capului, în repetate rânduri, cu pietre și un ciocan.

În aceeași ordine de idei, medicul psihiatru care l-a tratat pe bărbatul din Bascov care și-a ucis cele cinci rude a declarat că familia era protectivă cu el și că cel care venea să îi ia tratamentul era tatăl său. Astfel, în perioada imediat următoare se vor mai descoperi detalii în cazul criminalului din Argeș, arestat preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *