Prima pagină » Local » „Criminalul cu șlapi roz” din Iași, condamnat definitiv! Constantin Fuștei va sta mulți ani la pușcărie!

„Criminalul cu șlapi roz” din Iași, condamnat definitiv! Constantin Fuștei va sta mulți ani la pușcărie!

16 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Curtea de Apel Iași i-a respins recent apelul lui Constantin Fuștei, iar soluția dată în primă instanță de Judecătorie a rămas definitivă. Bărbatul, liberat condiționat după ce a executat 10 ani de închisoare pentru infracțiunea de omor calificat, a călcat iar strâmb când și-ar fi împins vecina pe scări.

Condamnarea lui Constantin Fuștei a rămas definitivă după ce Curtea de Apel a fost de acord cu soluția din primă instanță. Bărbatul care s-a afișat în șlapi roz în fața judecătorilor trebuie să execute o pedeapsă de 2 ani și 1.406 zile de închisoare după ce a fost găsit vinovat de lovire și alte violențe.

Această condamnare a atras revocarea liberării condiționate de care beneficia, fiind obligat să execute integral pedeapsa primită în urma uciderii mamei sale.

 Fostul Palat de Justitie

Judecătorii nu au arătat indulgență față de bărbat

Constantin Fuștei a făcut apel împotriva condamnării pentru lovire

Constantin Fustei, adus in catuse de doi barbati 

Ieșeanul își execută pedeapsa la Penitenciarul Iași

Judecătoria Iași l-a condamnat pe recidivistul din Iași pe 5 ianuarie 2022 la 2 ani de închisoare și i-a revocat liberarea condiționată, astfel că trebuie să execute și 1.406 zile de închisoare din restul pedepsei pentru omor calificat la care a fost condamnat în 2008. Ieșeanul a contestat decizia magistraților, considerând-o prea aspră. Pe 31 mai 2021, Constantin Fuștei, pe fondul unor conflicte mai vechi, și-ar fi agresat vecina în vârstă de 73 de ani și ar fi împins-o pe scări, provocându-i leziuni ce au avut o perioadă de recuperare îndelungată.

„Inculpatul a împins-o uşor pe persoana vătămată, iar aceasta din urmă i-a spus să o lase în pace şi s-a întors cu spatele. Imediat după ce persoana vătămată s-a întors cu spatele, inculpatul a împins-o puternic cu ambele mâini pe persoana vătămată, provocând dezechilibrarea şi căderea acesteia de pe cele 3 trepte, de la o înălţime de aproximativ 50 cm, pe sol, pe o suprafaţă betonată în care se aflau 6 bare de fier beton, cu o înălţime de aproximativ 5 cm, orientate cu vârful ascuţit vertical, inculpatul plecând ulterior către interiorul scării”, au constatat magistrații.

Femeia a avut nevoie de 45-47 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în urma căzăturii care i-a provocat mai multe traume, printre care și o fractură.

o parcare cu masini si un barbat in catuse condus de 2 persoane

Fapta de violență a individului a atras consecințe grave pentru acesta

Ieșeanul se întoarce la închisoare

Constantin Fustei intrand intr-o cladire

Bărbatul a fost condamnat în 2008 după ce și-ar fi omorât propria mamă

Constantin Fuștei a cerut, prin apel, desființarea sentinței date de Judecătoria Iași, susținând că pedeapsa este excesiv de aspră comparativ cu gravitatea faptei sale.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași nu i-au dat dreptate, argumentând că ușurința pe care o are în repetarea faptelor ilegale îl face extrem de periculos, lucru ce face necesară trimiterea acestuia la închisoare pentru o perioadă îndelungată.

„În condițiile în care, ulterior unei privări îndelungate de libertate, după aproximativ 10 ani petrecuți în mediul carceral, inculpatul a înțeles să persevereze pe cale infracțională, să nu-și redreseze comportamentul și să continue să atenteze de o manieră brutală la dreptul la sănătate și integritate corporală al altei persoane, Curtea constată că aplicarea unei pedepse cu închisoarea este imperativ necesară pentru a-l determina pe inculpat să înţeleagă în mod real impactul negativ al conduitei sale şi consecinţele pe care, în mod inerent, le va suferi dacă va continua să mai săvârşească acest gen de fapte penale”, au argumentat magistrații.

Astfel, bărbatul trebuie să execute restul pedepsei pentru omor calificat, respectiv 1.406 zile, dar și 2 ani de închisoare pentru loviri sau alte violențe, hotărârea fiind una definitivă. Astfel, Constantin Fuștei este iarăși închis după ce, liberat condiționat fiind, a continuat să calce strâmb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024