Prima pagină » Titlurile zilei » Criminalii care au fost inspirați de filmele de groază povestite la cârciuma din sat speră că vor scăpa de închisoare. Sătenii au rămas șocați de veștile cutremurătoare – FOTO

Criminalii care au fost inspirați de filmele de groază povestite la cârciuma din sat speră că vor scăpa de închisoare. Sătenii au rămas șocați de veștile cutremurătoare – FOTO

08 mart. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Doi bărbați din satul Cozia, comuna ieșeană Costuleni, au produs cea mai macabră scenă. Filmele de groază povestite la cârciuma din sat i-au inspirat să ucidă, iar arma crimei a fost cel mai ascuțit topor. Aceștia au băgat în spaimă cetățenii când au transmis, prin intermediari, că vor ieși de acolo și se vor răzbuna pe cei care le-au făcut rău. Sătenii au rămas șocați de veștile cutremurătoare

Maricel Ilie și Bogdan Ștefan Caraiman locuiesc în satul Cozia, comuna ieșeană Costuleni, iar în urmă cu aproximativ 1 an și jumătate au produs cea mai macabră scenă, omorând un alt bărbat, băgând spaima în săteni, după ce ar fi primit o vizită din partea unui prieten și i-ar fi spus că vor ieși din închisoare mai repede decât trebuie și se vor răzbuna pe cei care le-au vrut răul. Totul a început din cauza unui conflict spontan care s-a iscat între cei doi pe fondul consumului excesiv de alcool. Dar abia acum au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre momentul sinistru.

o poză cu celălalt criminal din comuna Costuleni

Bogdan Ștefan Caraiman este prietenul lui Maricel Ilie și a fost implicat în crimă

Sătenii au rămas șocați de veștile cutremurătoare: Vor scăpa cei doi de închisoare?!

o poză cu Maricel Ilie

Maricel Ilie și Bogdan Ștefan Caraiman au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat și au fost condamnați la 16 ani și 2 luni, respectiv 16 ani de închisoare cu executare

În data de 10 mai 2021, Maricel Ilie și Bogdan Ștefan Caraiman au devenit criminalii comunei ieșene Costuleni, după ce s-a iscat o ceartă între ei și Chiper. C (n.r. – persoana vătămată). Pe fondul consumului excesiv de alcool, cei doi n-au mai gândit și au luat cel mai ascuțit topor, cu care Maricel Ilie l-a lovit în cap, până l-a omorât.

Cei doi indivizi au fost caracterizați de către oamenii din sat ca fiind niște cetățeni liniștiți, muncitori și care nu au făcut niciodată probleme. Dar faptul că au ajuns în spatele gratiilor, iar mulți dintre săteni le-au judecat faptele, reprezintă o problemă uriașă pentru ei, deoarece se consideră dușmani. Individul care a tras cu toporul a transmis unui vizitator că se va răzbuna pe dușmanii săi.

Victima era un bărbat agresiv, cunoscut cu niște probleme psihice, internat de foarte multe ori la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, pentru că otrăvea fântânile din sat, numai ca vecinii să nu mai consume apă din acele locuri, neavând nimeni ce să-i facă, până la Maricel Ilie și Bogdan Ștefan Caraiman.

Ce pedeapsă au primit inculpații

o poză cu Primăria Costuleni

Cei doi indivizi sunt caracterizați de către oamenii din sat ca fiind niște cetățeni liniștiți, muncitori și care nu au făcut niciodată probleme

Vă reamintim că Maricel Ilie și Bogdan Ștefan Caraiman au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat și au fost pedepsiți de către judecătorii ieșeni. Inițial, Maricel Ilie a fost condamnat la 18 ani și 4 luni de închisoare cu executare, iar Bogdan Ștefan Caraiman la 16 ani de închisoare, dar unul dintre ei, respectiv M.I., a contestat decizia anchetatorilor și a fost rejudecată cauza, rămânând, în final, să execute 16 ani și 2 luni, respectiv 16 ani de temniță în regim de detenție.

În prezent, inculpații se află în cadrul Penitenciarului Iași, iar o rudă de gradul I a persoanei omorâte s-a constituit ca parte civilă în proces, cu suma de 50.000 de lei, dar magistrații i-au admis doar suma de 25.000 de lei.

„Descontopește pedeapsa rezultantă de 18 ani și 4 luni de închisoare, aplicată inculpatului în pedepsele componente de 18 ani închisoare și 1 an de închisoare, cu înlăturarea sporului aplicat, de 4 luni de închisoare. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracțiunea de omor calificat, prevăzută de art. 188, alin. (1), art. 189, alin. (1), lit. a), Cod penal, de la 18 ani de închisoare la pedeapsa de 16 ani de închisoare.

Reduce pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracțiunea de violare de domiciliu, prevăzută de art. 224, alin. (1) și (2), Cod penal, de la pedeapsa de 1 an de închisoare la pedeapsa de 6 luni de închisoare. În temeiul art. 39, alin. (1), lit. b), Cod penal, raportat la art. 38, alin. (2), Cod penal, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 16 ani de închisoare, la care adaugă sporul de 2 luni, pedeapsa rezultantă de executat fiind de 16 ani și 2 luni de închisoare.

Menține pedepsele stabilite de prima instanță pe lângă pedeapsa principală aplicată pentru infracțiunea de omor calificat și pe lângă pedeapsa principală rezultantă”, au declarat oamenii legii în legătură cu cazul ieșenilor în care sătenii au rămas șocați de veștile cutremurătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *