Prima pagină » Titlurile zilei » Crimă sângeroasă la Iași! Și-a omorât vecinul cu un par după ce s-a trezit cu el în curte. Între cei doi a existat o luptă
Crimă sângeroasă la Iași! Și-a omorât vecinul cu un par după ce s-a trezit cu el în curte. Între cei doi a existat o luptă

Crimă sângeroasă la Iași! Și-a omorât vecinul cu un par după ce s-a trezit cu el în curte. Între cei doi a existat o luptă

14 aug. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Crimă sângeroasă la Iași. Un individ și-a omorât vecinul cu un par după ce s-a trezit cu acesta în curte. După un schimb de replici, între cei doi a existat o luptă. Criminalul l-a lovit de mai multe ori, iar după ce a căzut la pământ inconștient, a sunat la 112 și a cerut ajutor

Încă o crimă sângeroasă la Iași. Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost arestat preventiv după ce a ucis un vecin în vârstă de 54 de ani. Grozăvia s-a petrecut pe data de 11 august, în comuna ieșeană Mogoșești. Victima a intrat în curtea agresorului, fără să aibă permisiunea. Enervat la culme de cele întâmplate, Dănuț Gabură a mers spre victima sa cu un par în mână. După un schimb de replici, victima l-ar fi lovit cu o piatră. Ulterior, Gabură l-a bătut cu un par până nu s-a mai ridicat de jos. Ulterior a sunal la numărul unic de urgențe 112 și a povestit cele întâmplate.

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor

Un echipaj medical a ajuns la fața locului și a început manevrele de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul. Polițiștii I-au ridicat pe agresor, iar după audieri l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat în fața judecătorilor, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. La sfârșitul lunii trecute, o crimă similară avea să se petreacă tot la Iași. Povestea începe în comuna Holboca. Eugen Dumitrache, Miluță Dumitrache și Vasile Cotea erau vecini. Toți s-ar fi întâlnit și ar fi consumat alcool la un bar din localitate. Ulterior, Vasile Cotea ar fi plecat spre casă. Din acel moment, lucrurile nu mai sunt atât de clare. Cert este că la scurt timp după ce Vasile Cotea a ajuns acasă, avea să se producă crima.

A fost lovit, iar mai apoi abandonat într-o baltă de sânge

Familia lui Vasilea Cotea susține că bărbatul a fost lovit de cei doi vecini și abandonat într-o baltă de sânge.

„A fost lovit, s-a găsit o bucată de lemn plină de sânge. I-au dat în cap cei doi, tatăl și fiul. Nu înțelegem cum anchetatorii i-au lăsat pe cei doi criminali în libertate”, a transmis familia persoanei decedate.

Membrii familiei susțin că după ce Vasile Cotea a fost ucis de vecini, cei din urmă au petrecut, având în vedere că ambii sunt în libertate. Cert este că în acest caz a fost deschis un dosar penal inițial pentru tentativă la omor. Ulterior, după decesul bărbatului, anchetatorii au schimbat încadrarea.

Zeci de persoane au fost audiate de anchetatori în acest caz

Surse din cadrul anchetei au precizat că în acest caz au fost audiate mai multe persoane. Așa au ajuns oamenii legii la cei doi indivizi care l-ar fi ucis . Până în acest moment nu se știe însă exact cum s-a întâmplat și mai ales dacă și tatăl, și fiul l-ar fi lovit pe Vasile Cotea. În timp ce familia bărbatului decedat spune că ambii ar fi vinovați de crimă, surse din cadrul anchetei au precizat că, de fapt, doar unul dintre bărbați s-ar face vinovat, și anume Eugen Dumitrache. Între cei trei bărbați ar fi izbucnit un conflict spontan, iar Eugen Dumitrache i-ar fi aplicat o lovitură în zona feței, iar Vasile Cotea s-ar fi lovit puternic la cap și a intrat în comă.

În urma loviturii, bărbatul a intrat în comă și a ajuns la spital

Un echipaj medical a ajuns după aproape o oră la locul tragediei, pentru că, în tot acest timp, nimeni nu a sunat la 112.

„După ce l-au lovit, l-au lăsat în drum și au plecat. A fost observat de un trecător după vreo 40 de minute, dar deja era în comă. A fost dus la spital și operat, dar a murit la câteva ore după intervenție”, au mai precizat rudele bărbatului.

„Ancheta este în curs de desfășurare, se analizează imaginile ridicate de la camerele de supraveghere de la fața locului. Aceste imagini urmează să fie coroborate cu celelalte mijloace de probă. Până în acest moment nu avem o concluzie certă privind suspectul sau suspecții. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat Ionela Gîmbuță, procuror-șef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Familia bărbatului a ridicat trupul neînsuflețit de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași și se pregătește acum de înmormântare. Zilele următoare se va vedea dacă autoritățile iau vreo măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *