Prima pagină » Local » Crimă sângeroasă la Iași! Nu a stat la discuție și l-a lovit până și-a dat ultima suflare! Nici nu a contat că erau rude!
Crimă sângeroasă la Iași! Nu a stat la discuție și l-a lovit până și-a dat ultima suflare! Nici nu a contat că erau rude!

Crimă sângeroasă la Iași! Nu a stat la discuție și l-a lovit până și-a dat ultima suflare! Nici nu a contat că erau rude!

23 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Romică Chitaru este acuzat de omor asupra unui membru de familie. Crima a avut loc pe fondul unui conflict spontan între agresor și victimă

Omor pe străzile din Iași! Un bărbat este acuzat că a ucis o rudă! Tragedia a venit pe fondul unui conflict spontan! Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Romică Chitaru. Acesta este acuzat de omor asupra unui membru de familie. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor ascuta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Romică Chitaru, acuzat că și-a omorât o rudă

La începutul lunii octombrie a acestui an, Romică Chitaru a intrat în atenția oamenilor legii. Atunci, bărbatul, care are două fete minore, ce locuiește în satul Cogeasca, din comuna Lețcani, județul Iași, a fost luat la întrebări de procurori pentru că a făcut moarte de om.
Conform anchetatorilor, în urma unui conflict spontan, Romică Chitaru a lovit victima până a lăsat-o fără suflare. La scurt timp de la producerea incidentului, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Echipaje medicale și de Poliție, la fața locului

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de Poliție și din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Medicii au încercat să acorde primul ajutor victimei, însă, în cele din urmă, leziunile suferite de aceasta au dus la decesul ei.
În același timp, oamenii legii l-au săltat pe Romică Chitaru și l-au dus la audieri. La scurt timp, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. A doua zi, pe 8 octombrie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a suspectului.

Bărbatul, arestat preventiv pentru că a făcut moarte de om

Astfel, Romică Chitaru a fost arestat preventiv la începutul lunii octombrie 2020 de către magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Romică Chitaru. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Dispune încunoștințarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire față de cei doi copii minori ai inculpatului”, au precizat magistrații ieșeni.
De remarcat este faptul că, în ultimele luni, pe fondul pandemiei de coronavirus, în județul Iași s-au înmulțit infracțiunile cu violență, dar în special cele dintre rude. Astfel, pe fondul stărilor de urgență și alertă, pe cel al izolării sau carantinării impuse de COVID-19, violențele par să fi escalat între membri ai aceleiași familii, în diverse zone din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *