Prima pagină » Titlurile zilei » Crimă sângeroasă la Ciohorăni. Autorul a fost arestat după ce i-a înfipt cuțitul în inimă rivalului
Crimă sângeroasă la Ciohorăni. Autorul a fost arestat după ce i-a înfipt cuțitul în inimă rivalului

Crimă sângeroasă la Ciohorăni. Autorul a fost arestat după ce i-a înfipt cuțitul în inimă rivalului

01 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Dragoș SAVIN în Titlurile zilei

Un bărbat a fost ucis în weekend, la Iași. Crima s-a petrecut la Ciohorăni, iar autorul a fost arestat preventiv. Individul i-a înfipt un cuțit în inimă rivalului său. Nu s-a oprit aici și l-a înjunghiat și în alte părți ale corpului, până când victima a căzut la pământ

Dragoș Balan, un individ din comuna ieșeană Ciohorăni, a fost arestat în weekend după ce a omorât cu sânge rece un bărbat. Bărbatul l-a înjunghiat de mai multe ori pe rival, iar cel din urmă s-a prăbușit într-o baltă de sânge. Procurorii au preluat cazul și fac verificări.

„Prin ordonanța din 28.09.2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul B.D. pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. (1) Cod penal, constând în aceea că, la data de 27.09.2024, în jurul orei 23.20, în timp ce se afla pe strada Mitropolit Visarion Puiu, în proximitatea imobilului persoanei vătămate, C.C., din sat/comuna Ciohorăni, județul Iași, inculpatul B.D. a aplicat victimei mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înțepător în zona hemitoracelui stâng, provocându-i un traumatism hemitorace stâng, cu hemopericard masiv, prin multiple plăgi înjunghiate penetrante și cu interesare pericardică și cardiacă, care au condus la decesul acesteia la data de 28.09.2024”, a declarat Elena Mădălina Pricop, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

După audieri, a fost reținut pentru 24 de ore

Dragoș Balan a fost audiat imediat după comiterea faptei, iar mai apoi a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor.

„Numitul B.D. a fost audiat la data de 28.09.2024, în calitate de inculpat, apoi a fost reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 28.09.2024, ora 17.17, până la data de 29.09.2024, ora 17.17. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai precizat Elena Mădălina Pricop, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ulterior, procurorii au cerut judecătorilor ca acesta să fie arestat preventiv. O crimă a avut loc și la Bălțați, zilele trecute.

Autorul crimei de la Ciohorăni a fost arestat

Astfel, prin referatul din data de 29.09.2024 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului B.D. (în vârstă de 53 ani), cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal. Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Balan Dragoș, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 29.09.2024, la data de 28.10.2024, inclusiv. În baza dispoziției art. 230 alin. (1) Cod de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Balan Dragoș”, au decis judecătorii de la Tribunalul Iași.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. O condamnare de 25 de ani de pușcărie a primit și Alexandru Robert Constantin, individul și-a oblicat soția să facă videochat și a omorât-o în bătaie. Iată că acum, după crima de la Ciohorăni, autorul a fost arestat și urmează să fie trimis în judecată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`