Prima pagină » Local » Crimă sângeroasă, într-un apartament din Iași! Victima încercase să îl adăpostească de frig pe agresor! Individul i-a curmat viața gazdei după un conflict absurd! (Exclusiv)
Crimă sângeroasă, într-un apartament din Iași! Victima încercase să îl adăpostească de frig pe agresor! Individul i-a curmat viața gazdei după un conflict absurd! (Exclusiv)

Crimă sângeroasă, într-un apartament din Iași! Victima încercase să îl adăpostească de frig pe agresor! Individul i-a curmat viața gazdei după un conflict absurd! (Exclusiv)

22 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O crimă sângeroasă, care a avut loc într-un apartament din municipiul Iași, s-a încheiat cu o condamnare. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au pedepsit pe Adam Lepădatu la 16 ani de pușcărie, pentru omor. Individul și-a ucis gazda, care încercase să facă un gest creștinesc pentru doi necunoscuți

Pedeapsă exemplară, pentru un individ acuzat că a comis o crimă sângeroasă într-un apartament de pe bulevardul Primăverii, din municipiul Iași! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Adam Lepădatu la 16 ani de pușcărie, pentru omor.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de cele 3 părți civile. Îl obligă pe inculpat să plătească daune materiale și daune morale în valoare totală de 312.000 de lei”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Adam Lepădatu, acuzat că și-a ucis gazda

Procesul lui Adam Lepădatu a început pe 17 martie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 5 decembrie 2019. Atunci, procurorii l-au acuzat pe omul fără adăpost că l-a ucis pe un bărbat care făcuse un gest creștinesc. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Adam Lepădatu (45 de ani), sub acuzația de omor. Anchetatorii au precizat că incidentul de o gravitate extremă a avut loc în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2019. Oamenii legii au menționat că victima, un bărbat trecut de 60 de ani, s-a împrietenit cu doi oameni ai străzii. Dat fiind faptul că ieșeanul era singur, acestuia i s-a făcut milă de cei doi amici și a decis să îi invite de mai mult timp să locuiască în apartamentul lui, de pe bulevardul Primăverii.

„În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, victima se afla în locuința sa, împreună cu inculpatul și o a treia persoană, un martor. Victima îi primise în casă pe cei doi, spre a-i adăposti, fiind vorba despre persoane fără locuință. În noaptea respectivă, pe fondul consumului de alcool, victima a intrat într-o altercație cu inculpatul”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victima a murit pe loc din cauza loviturilor primite

Anchetatorii ieșeni au adăugat că, la un moment dat, Adam Lepădatu a început să îi care pumni și picioare celui care îl găzduise pentru a nu muri de frig pe străzi. Oamenii legii au adăugat că, din cauza leziunilor suferite la nivelul capului și al toracelui, victima a decedat pe loc. Cel care a alertat autoritățile a fost martorul. El a asistat la conflict și, după ce a văzut că victima nu mai dă vreun semn de viață, i s-a făcut frică și a sunat la 112. Mai apoi, martorul a fugit din apartament, pentru a nu fi implicat în vreun fel în acest caz. Așadar, la fața locului s-au deplasat atât echipaje medicale, cât și de Poliție. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, decât să declare decesul acesteia.

Polițiștii au identificat suspectul și l-au reținut la scurt timp. Ulterior, el a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize. Medicii au ajuns la concluzia că individul a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Astfel, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. La audieri, individul a recunoscut parțial cele întâmplate în apartamentul victimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *