Prima pagină » Local » Crimă sângeroasă în comuna Șipote! Petru și-a omorât angajatul după ce l-a snopit în bătaie: „L-a căutat nervos și a zis că, dacă-l prinde, îl bate”
Crimă sângeroasă în comuna Șipote! Petru și-a omorât angajatul după ce l-a snopit în bătaie: „L-a căutat nervos și a zis că, dacă-l prinde, îl bate”

Crimă sângeroasă în comuna Șipote! Petru și-a omorât angajatul după ce l-a snopit în bătaie: „L-a căutat nervos și a zis că, dacă-l prinde, îl bate”

29 nov. 2023, 02:00, 2 ,
Cosmina Puiu, în Local

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a comis o crimă sângeroasă în comuna Șipote. Și-a omorât angajatul după ce l-a snopit în bătaie, fiindcă nu și-a respectat îndatoririle. Criminalul va sta ani grei în spatele gratiilor

Petru Pantia trăiește de ani buni în satul Chișcăreni, comuna ieșeană Șipote, iar de 6 ani are grijă de mai multe animale. Însă în ultima perioadă nu mai făcea față și a decis să mai angajeze o persoană. Totul a mers bine până într-o zi, când Petru și iubita sa au plecat de acasă pentru câteva zile, iar când au revenit la domiciliu au avut un șoc, deoarece animalele erau fără hrană și slăbite.

Petru a comis o crimă sângeroasă în Șipote

De atunci a început să-l caute pe ciobanul pe care l-a plătit pentru a-și respecta îndatoririle. Vânzătorul de la magazinul unde victima obișnuia să mai treacă a susținut faptul că s-a întâlnit cu Petru și au schimbat câteva vorbe.

„L-a căutat nervos și a zis că, dacă-l prinde, îl bate. A venit aici, la bar la mine, însă nu era”, a declarat vânzătorul de la un magazin din sat.

Într-un final, l-au găsit, dar în alt bar. Victima era în stare avansată de ebrietate şi se sprijinea într-o coadă de mop, pe care o luase de la locuinţa inculpatului. Fiind deranjat de faptul că victima băuse, deşi ar fi trebuit să aibă grijă de miei, Petru a luat coada de mop din mână victimei şi a început să o lovească până și-a dat ultima suflare.

„În ziua de 15.09.2022, în jurul orei 19.00, inculpatul, în timp ce se afla pe terenul unde victima păştea oile, a aplicat acestuia din urmă mai multe lovituri cu un corp contondent, în urma unui conflict generat de consumul excesiv de alcool din partea victimei, în urma căruia victima a decedat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutive unei asfixii mecanice prin sugrumare şi compresiune toracico abdominale (fractură hioid, tiroid, fracturi costale), precum şi multiple echimoze, excoriaţii, plăgi contuze, fracturi costale bilaterale şi contuzii pulmonare”, au transmis judecătorii ieșeni.

Ce pedeapsă a primit Petru

Petru Pantia a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor și a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Ba mai mult, o rudă apropiată de-a victimei a cerut daune morale, în valoare de 500.000 de euro, dar și materiale, în valoare de 20.000 de euro, reprezentând cheltuielile de înmormântare, parastase și cheltuielile de judecată.

„În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul PANTIA PETRU, arestat în baza mandatului de arestare preventivă din data de 23.09.2022, la o pedeapsă de 13 (treisprezece) ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată în hotărârea din data de 24 noiembrie 2023, în legătură cu bărbatul care a comis o crimă sângeroasă în Șipote.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *