Prima pagină » Local » Crimă oribilă, în Iași! Femeie, omorâtă în bătaie de propriul soț! Individul, care a crezut că scapă cu o pedeapsă mai mică, a avut o surpriză de proporții!
Crimă oribilă, în Iași! Femeie, omorâtă în bătaie de propriul soț! Individul, care a crezut că scapă cu o pedeapsă mai mică, a avut o surpriză de proporții!

Crimă oribilă, în Iași! Femeie, omorâtă în bătaie de propriul soț! Individul, care a crezut că scapă cu o pedeapsă mai mică, a avut o surpriză de proporții!

09 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean acuzat că a comis o crimă oribilă a sperat că va scăpa cu o pedeapsă mai mică. Totuși, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Ioan Iancu. În plus, magistrații au mărit pedeapsa aplicată individului, de la 12, la 14 ani de pușcărie, pentru că și-a omorât în bătaie propria soție

Pedeapsă mai mare pentru un ieșean acuzat că a comis o crimă oribilă! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Ioan Iancu împotriva sentinței emise de prima instanță. În schimb, magistrații au admis apelul procurorilor.

„Instanța admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași împotriva sentinței penale din 5 octombrie 2020 a Tribunalului Iași. Majorează cuantumul pedepsei principale a închisorii aplicate inculpatului Ioan Iancu, pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, de la 12 ani, la 14 ani de închisoare”, au precizat judecătorii.

De asemenea, magistrații au luat măsuri asiguratorii asupra bunurilor lui Ioan Iancu, până la concurența sumei de 20.000 de lei, acordată drept daune unei rude a victimei. Sentința este definitivă.

Ieșeanul Ioan Iancu, acuzat că și-a omorât nevasta în bătaie

Procesul lui Ioan Iancu a început pe 12 martie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie. Asta, după ce bărbatul fusese încătușat din ianuarie 2020. Inițial, Tribunalul Iași l-a condamnat pe individ la 12 ani de pușcărie. Ulterior, Iancu și procurorii au formulat apel împotriva sentinței.
Individul de 52 de ani a intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu aproape un an, după un incident extrem de grav.

„Pe 23 ianuarie 2020, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în locuința comună din satul Pârcovaci, orașul Hârlău, pe fondul consumului exagerat de alcool, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele soției sale, în vârstă de 46 de ani, predominant la nivelul capului, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața: hematoame subdural și intracerebral, contuzii și dilacerări cerebrale și de trunchi cerebral, hemoragii ventriculare și subarahnoidiene”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Individul și-a sunat fiica și a anunțat-o despre incident

Oamenii legii au mai spus că, la scurt timp după agresiune, Ioan Iancu și-a sunat fiica, căreia i-a povestit cele întâmplate. Când aceasta a ajuns acasă, și-a găsit mama în stare gravă, motiv pentru care a chemat o ambulanță. Un echipaj medical a preluat victima și a transportat-o la spital, pentru acordarea de îngrijiri.

„Din pricina leziunilor grave suferite, victima a decedat a doua zi, în spital. Fiind audiat în cauză, inculpatul a susținut că doar a îmbrâncit victima”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai apoi, anchetatorii l-au reținut pe individ pentru 24 de ore. A doua zi, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Ioan Iancu. Judecătorii de la Tribunalul Județean au admis propunerea formulată de procurori pe numele bărbatului din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`