Prima pagină » National » Crimă oribilă în Buzău unde un băiat în vârstă de doar 2 ani a fost ucis în bătaie de propria mamă
Crimă oribilă în Buzău unde un băiat în vârstă de doar 2 ani a fost ucis în bătaie de propria mamă

Crimă oribilă în Buzău unde un băiat în vârstă de doar 2 ani a fost ucis în bătaie de propria mamă

11 mai 2021, 13:56,
George Cristian, în National

În judeţul Buzău din România s-a produs o crimă oribilă. O femeie şi-a ucis propriul copil care avea doar 2 ani şi 5 luni. Vorbim despre faptul că oraşul Pogoanele din Buzău a ajuns în atenţia publică după ce mama şi-a bătut fără milă propriul copil.

Femeia a susţinut iniţial că băiatul a căzut din pat iar ulterior unul dintre fraţi l-ar fi bătut. Femeia a fost internată într-un spital de psihiatrie.

O femeie şi-a ucis în bătaie propriul copil în vârstă de doar 2 ani

Procurorii anchetează o crimă extrem de sensibilă. Vorbim despre o mamă care şi-a ucis în bătaie propriul copil care avea doar 2 ani. Aceştia au început să instrumenteze evenimentele care s-au produs în luna februarie şi au ajuns la o conturare a ceea ce s-a întâmplat acolo. Procurorii au dispus efectuarea unei necropsii dar şi a unei expertize psihiatrice a femeii care are 26 de ani şi este domiciliată în orașul Pogoanele din judeţul Buzău.

Cum s-a produs tragedia

Conform procurorilor, în luna februarie a fost chemat la faţa locului un echipaj de la SAJ care l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator cu vânătăi pe corp dar şi cu urme de muşcături. În pofida faptului că medicii au încercat să-l salveze, băiatul a decedat

Ce le-a spus femeia poliţiştilor

Femeia le-a spus poliţiştilor faptul că băiatul ar fi căzut din pat şi că ulterior a fost bătut de unul dintre fraţii acestuia. Totuşi, anchetatorii au mers pe mai multe piste şi au continuat ancheta. În urma mărturisirii unuia dintre fetiţe, copil în vârstă de 11 ani, mamă denaturată a fost internată la un spital de psihiatrie unde a fost expusă unui control de specialitate. Acum, oamenii legii aşteaptă raportul specialiştilor pentru a vedea dacă femeia a avut discernământ în momentul în care a comis oribilă crimă.

Ce spun procurorii

În comunicatul oficial transmis de autorităţi se povesteşte cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în casa morţii din orașul buzoian:

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie, faţă de o persoane de sex feminin, în vârstă de 26 de ani, deoarece la data de 01.02.2021, în timp ce se afla la domiciliu a aplicat mai multe lovituri asupra fiului său, în vârstă de doi ani şi 5 luni, leziuni ce au condus la decesul acestuia. Dosarul a fost înregistrat iniţial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unor agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba despre mama acestuia. În prezent, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice asupra suspectei, urmând ca în funcţie de concluziile expertizei să se dispună măsurile procesuale corespunzătoare”, a declarat, marţi, prim-procurorul Valerică Văsîi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Femeia care şi-a ucis propriul copil mai are incă doi copii, ambii minori, în vârstă de 3 şi 11 ani. Aceasta locuia împreună cu concubinul ei iar surse din rândul anchetatorilor, bărbatul s-ar fi certat constant cu femeie pe motivul că băiatul care a fost ucis nu este copilul lui.

Două incidente asemănătoare în Iași și în Galați

De altfel, violenţa domestică sau cea în familie este un lucru aproape omniprezent în România. De exemplu, la Iași o mamă şi-a maltratat proprii copii iar soţul a depus mai multe plângeri la poliţie dar şi la protecţia copilului. În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri un alt caz a şocat o comunitate întreagă. Un bărbat şi-a bătut cu bestialitate propriul copil care a ajuns în stare gravă la spital.

Bărbatul are un istoric de violente, surse spunând că acest lucru a împins-o şi pe mama copilului să plece din casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *