Prima pagină » Local » Crimă într-o familie bună! Un contabil angajat la un liceu din Iași a primit 12 ani de închisoare pentru că și-ar fi ucis soția!
Crimă într-o familie bună! Un contabil angajat la un liceu din Iași a primit 12 ani de închisoare pentru că și-ar fi ucis soția!

Crimă într-o familie bună! Un contabil angajat la un liceu din Iași a primit 12 ani de închisoare pentru că și-ar fi ucis soția!

12 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un contabil acuzat că a comis o crimă a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Procurorii spun că Mihai Petercă și-a omorât soția în noaptea de Revelion. Femeia era cadru didactic la Liceul Tehnologic din localitatea ieșeană Focuri unde lucra și Mihai Petercă

O crimă petrecută într-o familie bună din județul Iași a fost finalizată cu o pedeapsă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Mihai Petercă la 12 ani de închisoare. Contabil la Liceul Tehnologic Focuri, bărbatul a fost pedepsit pentru omor asupra unui membru de familie. Decizia nu este definitivă, ieșeanul de 59 de ani putând să o conteste.

Crimă petrecută de Revelion în familia lui Mihai Petercă, un contabil de la Liceul Tehnologic din localitatea Focuri

Anchetatorii spun că această crimă a avut loc în familia lui Mihai Petercă, contabil la Liceul Tehnologic din comuna Focuri. Conform procurorilor, Mihai Petercă și-ar fi ucis în bătaie soția chiar de Revelion. Vestea a șocat întreaga comunitate. Familia Petercă era foarte apreciată, având o imagine foarte bună. De altfel, familia era percepută doar în cuvinte de laudă și apreciere de către membrii comunității.

Acest contabil și victima, cu 4 ani mai tânără, erau căsătoriți de mai mult timp. Între cei doi ar mai fi existat conflicte, dar niciunul atât de grav. Potrivit procurorilor, în noaptea de Revelion 2020, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, între suspect și victimă s-a iscat o nouă ceartă. De la conflictul verbal și până la corecții fizice nu a mai durat mult timp.
Anchetatorii afirmă că Mihai Petercă a început să-și ia soția la pumni și picioare. Oamenii legii au mai susținut că individul nu s-a potolit până când nu a constatat că soția nu mai mișca. La scurt timp de la producerea incidentului, autoritățile au fost alertate. La fața locului s-au deplasat un echipaj medical și unul de Poliție. Medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul victimei.
Cadavrul femeii, care a lucrat la unitatea de învățământ din comuna Focuri pe un post de cadru didactic, a fost preluat pentru efectuarea necropsiei. Totodată, suspectul a fost ridicat de polițiști și dus la „Socola”, pentru expertizare.

20 de ani de închisoare pentru un alt ieșean, Iulian Belceanu, acuzat de o crimă comisă împotriva propriului frate

Un alt ieșean, Iulian Belceanu, poreclit „Ilie” (48 de ani), a fost condamnat de Tribunalul Iași pentru că și-a ucis propriul frate. Bărbatul a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru omor calificat asupra unui membru de familie.

„Instanța dispune confiscarea de la inculpatul Iulian Belceanu a unui cuțit de tip briceag metalic, cu lungimea totală de 23 cm. Obiectul a fost folosit la săvârșirea infracțiunii. Ia act ca persoanele vătămate nu s-au constituit pârți civile în procesul penal”, au afirmat judecătorii.

Nici această sentință nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Scandalul cu propriul frate a dus la crimă, potrivit procurorilor ieșeni

În urmă cu câteva luni, Iulian Belceanu a fost trimis în judecată pentru că și-ar fi ucis propriul frate. Conform anchetatorilor, pe 19 ianuarie 2020, în intervalul orar 16:00 – 17:00, pe fondul consumului exagerat de alcool, între Belceanu și fratele lui a izbucnit un conflict spontan. Oamenii legii au afirmat că, în timp ce se aflau în locuința comună din satul Totoești, comuna Erbiceni, Iulian Belceanu i-a aplicat fratelui său câteva lovituri cu un cuțit la nivel cranian și toracic. Leziunile toracice cauzate, cu plagă cardiacă și hemopericard, au dus la decesul victimei.

„Fiind audiat de procuror, inculpatul a recunoscut comiterea faptei. El a motivat că acțiunile sale au fost declanșate de refuzul victimei de a-i restitui o sumă de bani împrumutată anterior. S-a reținut că inculpatul are antecedente penale. El a fost condamnat pentru tentativă de omor”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, rămâne de văzut dacă Iulian Belceanu și celălalt ieșean, Mihai Petercă, contabil la un liceu din Focuri, vor rămâne sau nu cu aceste condamnări la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *