Prima pagină » Titlurile zilei » Crimă înfiorătoare, la Iași. Cadavrul unui bărbat, parțial dezbrăcat, a fost găsit cu lanterna telefonului mobil. A fost înjunghiat în spate – FOTO

Crimă înfiorătoare, la Iași. Cadavrul unui bărbat, parțial dezbrăcat, a fost găsit cu lanterna telefonului mobil. A fost înjunghiat în spate – FOTO

29 mai 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un bărbat a fost condamnat la închisoare după o crimă înfiorătoare, petrecută la Iași. Individul și-a înjunghiat fratele în spate. După atac a plecat de acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Încă o crimă zguduitoare, la Iași. Un bărbat a fost omorât chiar de fratele său cu o lovitură de cuțit în spate. Tragedia s-a petrecut iarna trecută în comuna Alexandru Ioan Cuza, însă criminalul a fost condamnat la închisoare zilele trecute. Dumitru Stan are 55 de ani și nu a fost căsătorit niciodată. Acesta, încă din anul 2005, locuia împreună cu fratele său în casa părintească, după ce cel din urmă a divorțat.

Ani la rând, cei doi s-au înțeles, chiar dacă vecinii acestora spun că se mai certau din când în când. Totul a mers într-un fel bine până când Dumitru Stan a decis să-i dea o lecție fratelui său mai mare. În dimineața de 18.11.2023, în jurul orei 08.51, bărbatul care avea să fie ucis a trecut pe la magazinul mixt din satul Volintirești din aceeași comună, aflat la aproximativ 2 km de locuință, de unde și-a cumpărat o sticlă de bere, la 2 litri, după care, în jurul orei 14.00, a revenit la domiciliu, unde fratele său, Dumitru, pregătea mâncare la soba dintr-una din încăperile imobilului, unde cei doi obișnuiau să doarmă, acesta curățând legumele cu un cuțit cu mâner albastru.

Crimă înfiorătoare, la Iași: o singură lovitură de cuțit în spate

De la un banal refuz, în scurt timp s-a ajuns la crimă.

„Persoana vătămată s-a așezat pe patul de la geam, continuând să consume din sticla de bere cumpărată în cursul dimineții. La un moment dat, inculpatul i-a solicitat fratelui său să meargă să dea mâncare la porci și să le schimbe așternutul, solicitare pe care persoana vătămată a refuzat-o, după care s-a ridicat în picioare, fiind îndreptat cu spatele spre inculpat. Enervat de reacția fratelui său, inculpatul a luat cuțitul de bucătărie cu care curățase anterior legumele și pe care îl lăsase pe pat, lângă sobă, și a lovit cu acesta în spatele victimei, fapt ce a generat căderea sa la podea. Ulterior, persoana vătămată s-a ridicat, s-a îndreptat până la ușa de acces în locuință, a revenit în cameră, unde a căzut din nou pe sol, lângă pat”, au stabilit anchetatorii.

Opt ani de pușcărie pentru moartea unui om

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, criminalul și-a lăsat fratele într-o baltă de sânge și a plecat să-și cumpere țigări.

„Inculpatul Dumitru Stan a plecat de la domiciliu și s-a dus, în jurul orei 17.00, la magazin, de unde și-a cumpărat 3 țigări, fără a spune nimic despre cele întâmplate și fără a solicita intervenția vreunui echipaj de ambulanță, plimbându-se ulterior pe drumul din fața magazinului. În jurul orei 17:30, în zonă, și-a făcut apariția martora, fostă colegă de școală cu inculpatul, cu intenția de a-și face cumpărăturile de la același magazin, ocazie cu care l-a surprins pe inculpat fumând.

Acesta din urmă a întrebat-o dacă are telefonul mobil la ea, iar la răspunsul negativ al martorei, inculpatul i-a destăinuit faptul că și-a înjunghiat fratele cu puțin timp în urmă. Martora a strigat, mai apoi, la poarta unei vecine, căreia i-a spus să sune la salvare, pentru că inculpatul și-a înjunghiat fratele. Ulterior, cei trei s-au îndreptat spre locuința inculpatului, pentru a verifica veridicitatea celor susținute de inculpat, ocazie cu care, la lumina lanternei de la telefonul mobil, l-au găsit, în prima cameră din partea stângă, căzut la pământ, cu capul orientat și rezemat ușor spre pat și cu picioarele la ușă, fiind dezbrăcat în partea superioară a corpului”, au mai stabilit anchetatorii.

Ulterior, la locul tragediei, au ajuns medicii care nu au putut decât constata decesul. Dumitru Stan le-a spus celor două femei care l-au însoțit acasă că „așa a fost să se întâmple”. Zilele trecute, acesta a fost condamnat la închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Stan Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Iași (arestat preventiv în prezenta cauză penală) la pedeapsa principală de 8 (opt) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, cu executare în regim de detenție”, au decis magistrații.

După crima înfiorătoare de la Iași, autorul a fost pedepsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *