Prima pagină » National » Crima din Bascov. Motivul pentru care bărbatul și-a omorât nepoata de 5 ani, alături de ceilalți membri ai familiei

Crima din Bascov. Motivul pentru care bărbatul și-a omorât nepoata de 5 ani, alături de ceilalți membri ai familiei

11 aug. 2022, 18:41,
BZI.ro, în National

Autorul crimei din Bascov a ajuns în fața anchetatorilor și a povestit cu lux de amănuntea care au fost motivele ce l-au împins să-și omoare părinții, fratele, sora și nepoata. Individul a spus că era supărat deoarece nu primea suficientă atenție și nu era salutat de câte ori trebuia, transmite Pro Tv.

În cazul fetiței de doar 5 ani, vecinii spun că motivul a fost faptul că nu purta o bijuterie pe care i-o făcuse cadou. Criminalul și-a pregătit cu mare grijă planul, deoarece în casa acestuia, oamenii legii au găsit însemnări despre lucrurile la care trebuia să fie atent, astfel încât să nu eșueze.

Ce a făcut bărbatul după crimă

După ce și-a ucis familia, bărbatul nu a rămas la locul faptei, ci a plecat, dar când a ieşit la drum, s-a speriat, i s-a părut că s-a rătăcit şi de aceea a fugit în pădure. Acesta nu a putut explica în fața anchetatorilor de ce şi-a provocat răni, dar inițial s-a presupus că individul a încercat să se sinucidă.

Aparent, acesta este bolnav psihic, iar această boală de care suferă, îi provoacă halucinații. Boala i s-ar fi declanșat în studenție, în aceeași perioadă în care a avut și o decepție în dragoste.

El se află în evidențele medicale ale specialiștilor deja de 16 ani. Medicul său psihiatru a spus că părea un bătbat anxios, izolat și „fricos”.

„Înseamnă că a fost un foarte bun disimulant. Eu de la familie am înţeles că erau foarte încântați că pot să-l păstreze acasă și că nu creează probleme. Mi s-a părut un tip foarte izolat și foarte anxios, ca să nu spun fricos, habar n-am ce s-a întâmplat”, a spus Eugen Smeureanu, medic psihiatru.

În seara crimei a luat jumătate de pastilă

Încă nu se știe ce anume l-a împins pe bărbat să rescurgă la acest gest oribil, dar în urma anchetei s-a stabilit că acesta își urma tratamentul. Chiar el le-a spus oamenilor legii că în seara crimei a luat jumătate de pastilă.

Între timp, el a fost reținut și plasat în arest preventiv. Procurorii au încadrat faptele lui la omor calificat cu premeditare și cruzime împotriva membrilor de familie.

În cazul bărbatului din Bascov, urmează o anchetă, iar medicii vor fi cei care vor da verdictul și vor spune dacă individul a avut discernământ atunci când și-a ucis cu sânge rece membrii familiei.

Se pare că, după ce a fost prins, bărbatul de 52 de ani povestit cum a comis crimele, a avut o atitudine calmă și ar fi dat vina pe boala de care suferă. La fel de liniștit a fost și când le-a relatat anchetatorilor cum i-a ucis pe cei cinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *