Prima pagină » Culinar » Creveți tempura, cele mai bune și simple rețete care conțin creveți

Creveți tempura, cele mai bune și simple rețete care conțin creveți

19 apr. 2024, 14:37,
în Culinar

Rețetele cu creveți tempura provin din bucătăria japoneză, aceste feluri de mâncare sunt considerate felul principal în cultura asiatică.

Este important de menționat că creveții pentru tempura nu se găsesc niciodată în România proaspeți. Chiar dacă veți găsi în magazin creveți sau alte fructe de mare mai exotice sub eticheta de „proaspeți”, acestea de fapt sunt doar decongelate, așa cum scrie de cele mai multe ori și pe ambalaj.

Cea mai simplă rețetă de creveți tempura:

Pentru început, într-un bol mai adânc se toarnă apă minerală rece, adăugăm făina și amestecăm treptat cu o furculiță. După ce compoziția s-a legat și este destul de groasă, adăugăm sare și piper după gust. Este recomandat un vârf de cuțit. Apoi adăugăm puțin amidon să se lege compoziția și o lăsăm la frigider circa 10 minute.

Într-o tigaie mică punem câteva linguri de ulei de floarea soarelui, să fie suficient pentru a se putea scufunda creveții. După ce uleiul se încinge, scoatem aluatul de la frigider, scufundăm creveții în aluat și apoi în baia de ulei. Este recomandat să nu puneți mai mulți o dată, să stea unul peste altul. Încercați să lăsați fiecărui crevețel o zonă în care uleiul să-l acopere complet. Ar trebui să fie gata în jur de 2-3 minute, ca mai apoi să fie scoși din uleiul încins. Lăsați să se scurgă uleiul în exces, ca apoi să fie serviți. Este recomandat un sos de usturoi, maioneză sau chiar wasabi sau sos de soia.

Crevete tempura cu chips-uri de legume

Dacă credeți că creveții tempura nu sunt tocmai buni simpli, atunci vă recomandăm să îi faceți împreună cu chips-uri de legume. Pentru asta aveți nevoie de:

– 400 grame de creveți

– 2 ouă

– 300 grame de făină

– un plic de praf de copt

– 250 ml ulei de floarea soarelui

– o lingură de muștar

– ardei iuți, fulgi de chili

– ardei gras

– pastârnac

Mai întâi vom începe cu chipsurile de legume. Se curăță un morcov și pastârnacul, se taie cât mai subțiri posibil. Se taie și cartofii și se procedează la fel. Se pun toate într-o tavă pe hârtie de copt și se pun la cuptor la 180 de grade. Se scot când prind o culoare aurie.

Pentru sosul de chili și lime se folosește o bază de maioneză. Se poate face acasă sau se poate folosi cea cumpărată de la magazin. Se adaugă apoi coaja rasă și sucul de la un lime, fulgi de chili și ardei iute proaspăt tocat mărunt. Puteți adăuga ardei iute și chili după gust, însă aveți grijă să nu puneți prea mult. Acesta este un sos fantastic, combinând atât acrișoara unui lime cu dulcele-picant de la chili, creând astfel un sos excelent pe care îl puteți servi împreună cu chipsurile de legume și creveții tempura.

Acestea sunt câteva dintre cele mai simple și gustoase rețete cu creveți tempura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *