Pentru o zi cu dezlegare la peste sau, pur şi simplu, dacă vrei să mănânci altceva, îţi recomand creveți la tigaie cu legume. Sunt delicioşi şi uşor de digerat. În plus, nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute să prepari reţeta.
De ce ai mânca creveţi? Pentru că sunt o sursă bună de acizi graşi omega-3, dar şi pentru că nu au efecte nocive pentru colesterol, conţin fier şi seleniu şi nu numai. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 8 creveți mari-semipreparați
- 80 g unt
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- boia de ardei dulce
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare creveți la tigaie cu legume:
Prima dată se topeşte jumătate din cantitatea de unt. Se prăjesc creveţii timp de 3-4 minute, pe ambele părţi. Apoi se spala ardeiul şi dovlecelul şi se taie în cubuleţe. Ceapă se curăţa şi se taie în sferturi.
Se pune la încins restul de unt. Se sotează uşor legumele în el (ceapă, ardeiul, dovlecelul). După aceea se presara boia de ardei dulce şi sare. Se transfera legumele pe o farfurie, iar alături sau deasupra se pun creveţii. Pentru aspect cât mai plăcut se presara pătrunjel tocat mărunt.
Creveţi – Beneficii pentru sănătate
Iată şi alte motive pentru care e bine să includem creveţii în dieta săptămânală:
- scad tensiunea arterială. Ei reduc bătăile inimii, astfel că împiedica stopurile cardiace;
- sunt uşor de digerat. Spre deosebire de carne, mai ales carnea de porc, nu cauzează indigestie;
- conţin puţine grăsimi;
- conţin vitamina D. Aceasta este necesară pentru asimilarea calciului în organism:
- conțin seleniu, care previne apariția cancerului.
Curiozităţi despre creveţi:
- trăiesc, în medie, 1-2 ani;
- nu cresc mai lungi de 5 cm;
- unele specii de creveţi îşi sperie prada, înainte de a o mânca, făcând zgomote puternice cu ajutorul maxilarului;
- există peste 2.000 de specii de creveţi în toată lumea;
- fac parte din familia nevertebratelor, adică nu au coloană vertebrală.
Tot pentru o zi de dezlegare la pește îți recomand plachie de pește și șalău la cuptor.