Prima pagină » Culinar » Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru
Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru

Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru

27 ian. 2020, 10:46,
în Culinar

Dacă eşti înnebunită de fructele de mare şi vrei să-ţi răsfeţi simţurile îţi recomandăm să găteşti creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru.

Ingrediente necesare:

  • – 600 de grame de creveţi
    – sare şi piper, după gust
    – ulei de măsline

Ingrediente necesare pentru sosul de usturoi şi coriandru:

  • – cinci căţei de usturoi
    – 50 de grame de frunze de coriandru tocate
    – zeama obţinută dintr-un lime
    – o lingură de vin alb sec
    – trei linguri de ulei de măsline
    – două linguri de sos de chili

Mod de preparare:

Curăţă creveţii şi apoi usucă-i cu prosoape din hârtie. Condimentează-i cu sare şi lămâie, iar apoi pune-i în frigider până te apuci să-i găteşti. Curăţă usturoiul şi stropeşte căţeii cu ulei de măsline, iar apoi căleşte-i un pic. Pentru a pregăti sosul de coriandru amestecă ingredientele necesare pentru sos.

Ulterior, încinge o tigaie grill, toarnă puţin ulei de măsline şi găteşte-i câte trei-patru minute pe fiecare parte. Serveşte-i apoi cu sosul obţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *