Prima pagină » Culinar » Creveți cu usturoi. O experiență culinară de neuitat

Creveți cu usturoi. O experiență culinară de neuitat

31 ian. 2024, 12:01,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat rafinat, gustos și aromat, putem face câteva porții de creveți cu usturoi. Aceștia sunt savuroși și merg de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată cum să te bucuri de o experiență culinară de neuitat.

Creveți cu usturoi

Rețetele cu creveți sunt diverse, delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt creveții gătiți cu usturoi. Aceștia au o aromă aparte, sunt fragezi, suculenți și cu siguranță vor fi apreciați de toți cei de la masă.

Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Creveții pot fi gătiți și într-o supă chinezească cu tăiței, într-o salată de creveți în crustă de susan cu sos cogniac, dar putem pregăti și niște paste cu creveți și mazăre.

Rețetele sunt aromate, savuroase și pe placul tuturor celor de la masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Pentru cei care adoră preparatele culinare rafinate putem face și o friptură de porc în sos de vin sau o rață la cuptor cu sos de portocale.

Creveții pot fi gătiți în diferite moduri, după gust și preferințe. Cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, vom obține un preparat irezistibil. Creveții sunt adorați de mulți dintre noi și pot fi serviți alături de niște garnituri rafinate, gustoase și sănătoase.

Rețeta unui preparat gustos și sățios

Pentru câteva porții de creveți cu usturoi vom avea nevoie de 500 g de creveți, 4 căței de usturoi, 120 ml de ulei de măsline, 60 ml de zeamă de lămâie, 1 limguriță de pătrunjel proaspăt tocat, ardei iute, sare și piper după gust.  Într-o tigaie se pune uleiul la încins și se pun creveții curățati pentru a se rumeni ușor pe toate părțile. Când sunt gata se ia tigaia de pe foc și se stoarce zeama de lămâie peste creveți.

Se potrivește gustul cu sare și piper, dar și cu câteva felii de ardei iute. La final, se pune pătrunjelul proaspăt tocat  și se amestecă foarte bine toate ingredientele. Se pun creveții cu usturoi pe un platou și se servește alături de o porție de orez cu legume.

Creveții cu usturoi sunt ideali de servit la mesele festive alături de alte preparate rafinate. Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat savuros, putem opta pentru cele mai simple rețete cu creveți. Creveții îi putem găti în diferite moduri, cu usturoi și unt sau putem face niște spaghete cu creveți și sos alb. Creveții cu paste sunt delicioși, ușor de făcut și ideali de servit la orice masă. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente, de îndemânare și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. De asemenea, apreciată este și salata de creveți cu avocado. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bucătarilor profesioniști, succesul va fi garantat și la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024