Prima pagină » Culinar » Creveți cu paste. Un preparat care îți va încânta papilele gustative

Creveți cu paste. Un preparat care îți va încânta papilele gustative

02 nov. 2023, 12:58,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat culinar delicios și sănătos, putem face niște creveți cu paste. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un preparat care îți va încânta papilele gustative.

Creveți cu paste

Delicioșii creveți cu paste sunt ideali de servit la orice ocazie. Aceștia se gătesc rapid, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Când vine vorba de gustoșii creveți, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Creveții pot fi făcuți cu paste, pot fi prăjiți în unt și usturoi, putem face o salată de creveți sau niște creveți la grătar. Creveții au o textură aparte, sunt suculenți, fragezi și incredibil de gustoși. Pe lângă deliciile cu creveți, putem face și niște pește la cuptor. Pe placul multora dintre noi este păstrăvul la cuptor cu legume.

Acesta necesită mai mult timp de preparare și ingrediente alese cu grijă, însă la final vom obține un adevărat deliciu. Pe lângă păstrăvul făcut la cuptor putem face și un escalop de pui cu ciuperci.

Escalopul de pui cu ciuperci este ideal de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest fel de mâncare este savuros și sănătos. Merge servit de minune cu câteva felii de pâine de casă sau cu o mămăliguță caldă.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat savuros

Pentru două porții de creveți cu paste vom avea nevoie de 500 g de creveți, 300 g de paste, 1 linguriță de zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi, sare, 2 linguri de ulei, 300 g de smântână, 2 linguri de unt, 150 g de parmezan și piper.

Mai întâi se fierb pastele într-o cratiță cu apă și sare apoi se lasă la scurs. Între timp se pune puțin ulei la încins într-o tigaie și se călește usturoiul tăiat mărunt. După ce usturoiul a căpătat o culoare ușor maronie, se adaugă creveții prefierți. Se condimentează preparatul cu sare, piper și zeamă de lămâie, apoi se amestecă ușor.

Când sunt gata, se scot creveții din tigaie și în locul lor se pune untul împreună cu smântâna și parmezanul. Se amestecă foarte bine până când se formează un sos alb, apoi se potrivește gustul cu sare și piper.

În tigaia cu sos delicios se răstoarnă creveții și pastele și se amestecă ușor apoi se mai fierbe totul la foc mic timp de 2 minute. Cu siguranță vom obține la final un preparat culinar savuros. La fel de bine putem pregăti creveții la grătar. Aceștia merg de minune cu un sos de usturoi sau cu un sos dulce-acrișor de roșii.

Creveții cu paste sunt delicioși, ușor de făcut și ideali de servit la orice masă. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente, de îndemânare și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Rețetele cu creveți sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Creveții cu paste sunt perfecți pentru mesele festive, dar și în zilele când vrem să ne răsfățăm cu un preparat gustos, sănătos și sățios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`