Prima pagină » Culinar » Internationale » Creveti cu paste si vin alb – O reteta de te lingi pe degete
Creveti cu paste si vin alb - O reteta de te lingi pe degete

Creveti cu paste si vin alb – O reteta de te lingi pe degete

06 mart. 2017, 13:30,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18326;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

230 g paste
2 linguri unt
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
coaja de la o lamaie
50 ml zeama de lamaie
455 g creveti curatati
3 catei de usturoi tocati
60 ml vin alb
1 legatura patrunjel proaspat tocat
200 g parmezan ras (optional)
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru iubitorii fructelor de mare avem o reteta eleganta, extrem de rapida si gustoasa, regasite in meniurile restaurantelor de lux. În numai 25 minute avem gata creveti Scampi, pentru 4 persoane.
Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai in casa e perfect, atata timp cat respecti cantitatile). Scurge-le de apa cand s-au fiert si amesteca-le cu 1 lingura de ulei de masline.
Topeste untul intr-o tigaie mare care nu lipeste, la foc mediu spre mare. Adauga crevetii, usturoiul maruntit si fulgii de ardei iute. Lasa-i la facut, amestecand ocazional, pana cand crevetii devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.
Toarna peste vinul si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Adu usor la punctul de fierbere, da de pe foc si adauga pastele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.
Se serveste imediat, cu parmezan deasupra, daca doresti.

sursa: unica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *