Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum putem contribui la cresterea memoriei prin alimentatie
Cum putem contribui la cresterea memoriei prin alimentatie

Cum putem contribui la cresterea memoriei prin alimentatie

03 iul. 2020, 13:38,
în Sanatate

Cresterea memoriei prin alimentatie. Încă din copilărie, auzim că trebuie să-ți termini farfuria de pește pentru a avea o memorie bună. Dar există într-adevăr alimente capabile să ne sporească capacitățile de memorare?

Îmbunătățirea memoriei necesită, evident, un creier sănătos. Pentru ca acesta să funcționeze bine are nevoie de combustibil.

Nutrienți esențiali pentru creier

Din moment ce creierul este format din grăsimi, este important să-i asigurăm acizii grași potriviți. Omega-3 sunt deci idealii pentru că ajută la reînnoirea membranelor neuronale și, prin urmare, la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos, potrivit Marie Claire.

Și ghiciți de unde primiți omega-3? În pește! Și da, peștele este, așadar, bun pentru memorie, dar cu condiția să îl alegeți gras (ton, sardină, hering, somon, macrou) și să îl consumați cel puțin o dată pe săptămână. Dar, pe lângă pește, există alte surse de omega-3, cum ar fi uleiurile de rapiță, nucă sau semințe de in (presate la rece) pe care le puteți consuma zilnic, în salate.

Alți nutrienți sunt esențiali și pentru o bună memorie. Prin urmare, se recomandă consumul de proteine ​​de calitate (carne, pește, ouă, produse lactate), deoarece participă la producerea de neurotransmițători. Carbohidrații sunt de asemenea foarte importanți, creierul fiind dependent de glucoză, zahărul este combustibilul creierului.

Cresterea memoriei prin alimentatie. O dietă echilibrată

Dar cel mai important este să avem o dietă variată și echilibrată. Importante sunt si mineralele, vitaminele și alte oligoelemente.

Magneziul, de exemplu, promovează trecerea impulsurilor nervoase între celule, se găseste în banane, ciocolată neagră, cereale integrale, leguminoase, semințe oleaginoase, fructe uscate sau în germeni de grâu.

Ne concentrăm pe vitaminele B: B1 (legume, nuci și semințe) îmbunătățește funcțiile intelectuale, B6 (carne și ficat, semințe oleaginoase, pește) ajută la sinteza neurotransmițătorilor și B12 (carne și organe din carne, pește și fructe de mare, ouă etc.) acționează pentru a proteja celulele nervoase. Fără a uita vitamina E (kiwi, avocado, castan, coacăză neagră, lămâie, mure, cais, salsify, spanac, creștere de apă, pătrunjel, varză verde) pentru a limita îmbătrânirea creierului și vitamina C care favorizează absorbția de fier (esențial pentru că ia parte la oxigenarea creierului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *