Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Cercetătorii au descoperit cum să încetinească creșterea celulelor de cancer mamar
Cercetătorii au descoperit cum să încetinească creșterea celulelor de cancer mamar

Cercetătorii au descoperit cum să încetinească creșterea celulelor de cancer mamar

02 aug. 2020, 09:51,
în Sanatate

Creșterea celulelor de cancer mamar poate fi incetinita. O echipă de oameni de știință britanici și americani au descoperit o modalitate de a încetini creșterea celulelor stem cu cancer de sân, în laborator.

Studiul condus de dr. Bruno Simões și profesorul Rob Clarke de la Universitatea din Manchester ar putea duce în cele din urmă la terapii combinate cu medicamente la cancerele de sân anterior netratabile.

Aproximativ trei sferturi dintre femeile care au cancer de sân au ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de tumori pozitive ale receptorului de estrogen.

Unele celule canceroase de sân au receptori care se leagă de hormonul estrogen și depind de acesta să crească.

Deși medicamentele anti-estrogen, precum tamoxifenul și fulvestrantul sunt capabile să prevină reapariția în majoritatea acestor cancere de sân, tumorile reapar în unul din patru cazuri.

Creșterea celulelor de cancer mamar poate fi incetinita

Multe dintre femei recidivează după câțiva ani, deoarece unele dintre celulele canceroase rămân după tratament.

Celulele, numite celule stem canceroase, stau în stare latentă în corp și nu pot fi vizate de terapii anti-estrogen.

Oamenii de știință au descoperit că celulele stem canceroase rezistente la medicamentele anti-estrogen exprimă un receptor legat de sistemul imunitar numit receptor interleukină 1.

Echipa a descoperit că un inhibitor biologic al acestui receptor numit Anakinra, utilizat pentru tratarea artritei reumatoide, a fost capabil să reducă capacitatea celulelor stem de cancer de a forma colonii in vitro.

Cu toate acestea, este necesară o validare suplimentară la animale și oameni, pentru a confirma dacă medicamentele care vizează receptorul interleukinei 1 ar putea fi utilizate ca tratament eficient.

Studiul, publicat în Stem Cell Reports, a fost finanțat de Medical Research Council și Breast Cancer Now, potrivit medicalxpress.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *