Creștere alarmantă de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în Israel! Țara a depășit pragul de 3.000 de cazuri. Israel este țara care a fost dată drept exemplu pentru modul în care a reacționat la criza sanitară și mai ales pentru testările ample pe care le-a făcut în rândul populației. Însă, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei în Israel, numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus pe zi a depăşit pragul de 3.000 de cazuri.
Creștere alarmantă de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în Israel! Țara a depășit pragul de 3.000 de cazuri
Astfel că, joi, Ministerul Sănătății din Israel a venit cu anunțul conform căruia sunt 3.150 de cazuri noi, spre deosebire de ziua precedentă, când au fost 2.190.
Cu toate că Guvernul a urmărit să ajungă la o scădere semnificativă a numărului de noi infecţii până la redeschiderea şcolilor şi înaintea Anului Nou Evreiesc, Rosh Hashanah, sărbătorit la mijlocul lunii septembrie, recordul zilnic de noi cazuri a fost înregistrat în contextul redeschiderii școlilor de doar două zile.
Astfel, este luată în calcul posibilitatea impunerii unei noi izolări la nivel naţional.
Ce a condus la o creștere atât de mare a noilor cazuri?
Conform coordonatorului luptei împotriva COVID-19 în Israel, profesorul Ronni Gamzu, 28% dintre cazuri aparțin populației arabe, iar 22% sunt din rândul populaţiei evreieşti ultraortodoxe. Arabii constituie aproximativ 20% din populaţie, ultrareligioşii – 22%. Atât arabii, cât și ultrareligioșii au organizat nunţi şi alte adunări în masă, evenimente în cadrul cărora restricțiile nu au fost respectate.
Comunitatea s-a declarat derranjată de explicațiile profesorului Gamzu. De asemenea, acesta a fost criticat și pentru restricțiile impuse.
Un total de 122.799 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în Israel, țară cu aproximativ 8,6 milioane de locuitori, şi, totodată, 976 de decese.
Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Românii care se întorc din aceste state vor intra obligatoriu în carantină
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe această listă au fost introduse 43 de ţări, printre care şi Statele Unite, Republica Moldova şi Spania (doar anumite zone).
La întoarcerea din aceste ţări şi zone, persoanele în cauză trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.
Sunt considerate tari cu risc epidemiologic ridicat cele în care rata cazurilor noi de îmbolnăvire, din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, e mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.
Lista ţărilor din zona galbenă, pentru care se impune carantină la o întoarcere dintr-o călătorie este următoarea: Aruba, Sunt Maarten, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Peru, Maldive, Bahrain, Columbia, Panama, Brazilia, Puerto Rico, Guam, Israel, Bahamas, Argentina, Kuweit, Suriname, Costa Râca, Statele Unite ale Americii, Insulele Feroe, Bolivia, Spania (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja), Republica Moldova, Qatar, Irak, Belize, Kosovo, Chile, Palestina, Malta, Capul Verde, Andorra, Muntenegru, Namibia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Dominicana, Luxembourg, Gibraltar, Paraguay.
Puteți citi mai mult aici!