Prima pagină » Local » Creștere alarmantă a numărului de infectări cu Omicron la Iași! Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu: Toţi suspecții au fost confirmaţi cu infectarea cu Omicron
Creștere alarmantă a numărului de infectări cu Omicron la Iași! Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu: Toţi suspecții au fost confirmaţi cu infectarea cu Omicron

Creștere alarmantă a numărului de infectări cu Omicron la Iași! Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu: Toţi suspecții au fost confirmaţi cu infectarea cu Omicron

11 ian. 2022, 09:28,
în Local

Judeţul Iași înregistrează o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu COVID-19. Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă numărul de pozitivi se păstra constant, în aceste momente se observă o creștere accelerată. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu menţionează faptul că se observă o creștere accelerată a infectărilor cu Omicron la Iași.

Situaţia este una comună în mai toată țara iar specialiştii susţin că România va depăși 25.000 de cazuri zilnice de infectări şi că s-ar putea să ajungem chiar la limita capacităţii de testare.

 

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu susține că există o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu Omicron la Iași

Așadar, în perioada sărbătorilor de iarnă, din totalul de 7 suspiciuni de infectare cu Omicron, 4 au fost confirmate de laboratorul de secvențiere din București. Situaţia actuală s-a schimbat la 180 de grade. În aceste momente din 29 de suspiciuni, la București au fost confirmate tot atâtea persoane. Din totalul de 29 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, cei mai mulţi sunt de la Iași. Totuşi, sunt câte 4 cazuri confirmate și în judeţele Suceava, Botoșani și Bacău.

 

Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași susține că numărul pacienților infecțati cu COVID-19 s-a dublat

Creșterea cazurilor de infectare cu COVID-19 se simte și la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași unde numărul pacienților internați cu COVID-19 s-a dublat. Alina Belu menționează faptul că starea pacienților nu este una critică, aceștia fiind internați în Zona Roșie non-ATI-COVID:

Astăzi s-a dublat numărul de pacienți din Zona Roșie, cea non ATI-COVID-19 din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași. De la 5 persoane acum am ajuns la 10. Unul dintre copii are 17 ani, restul până în 3 ani. Cea mai afectată este grupa de vârstă mai mică de 3 ani Pacienţii nu sunt în stare critică, nu sunt în zona ATI, dar necesită supraveghere şi tratament în spitalului. Noi spunem că putem face şi celui mai sumbru scenariu, sperăm, şi echipa medicală speră să fie forme moderate şi uşoare, având în vedere că sugarul şi copilul mic necesită spitalizare pentru echilibrare hemodinamică, dar să nu fie nevoie de terapie intensivă. Avem 8 locuri în Terapie Intensivă din care sunt ocupate 2. Avem 22 de paturi în Zona Roșie dintre care sunt 10 paturi ocupate. explică Alina Belu.

Specialiştii susţin că România va traversa o perioadă neagră a infectărilor cu Omicron

Pe de altă parte, ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a anunţat recent că România a intrat deja în valul 5 al pandemiei de COVID-19, iar alţi specialişti au afirmat faptul că țara va stabili recorduri zilnice de infectări. Dacă înainte de valul 4, Octavian Jurma susţine că vom ajunge la 25.000 de cazuri zilnice, în aceste momente, acelaşi specialist, menţionează că vom depăși cifra avansată în urmă cu doar câteva săptămâni:

Tot săptămâna viitoare vom depăşi cu certitudine 25,000 de cazuri pe zi şi e posibil să ne atingem şi limita capacităţii de testare în jurul a 30-40,000 de cazuri pe zi. Românii au decis cu entuziasm să lase şi valul 5-Omicron să trecă la fel de puţin stingherit ca valul 4-Delta şi să îl întâmpine la fel de puţin protejaţi. Vedem că virusul şi-a ţinut promisiunea şi a sosit în forţă aşa cum a anunţat în urmă cu o lună. Pandemia este în continuare mult mai predicitibila decât clasa politica şi autorităţile.

De data asta însă virusul se mişca atât de repede încât nu mai putem evalua la fel de corect consecinţele impactului sau, mai ales ca populaţia nu mai este nici pe departe la fel de omogenă în privinţa imunităţii ca la debutul pandemiei. În curând însă urmează să aflăm şi care va fi preţul pentru această indiferenţă faţă de santatea şi viaţa semenilor noştri mai vulnerabili decât noi, între care se numără nu doar cei bătrâni şi vulnerabili, care „oricum mureau”, dar şi cei mici, pe care îi obligăm cu cinism să pornească cu un handicap în viaţă…” a precizat specialistul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`