Prima pagină » Economic Local » Crescătorii de ovine din Iaşi încă mai pot depune aceste documente la Direcţia Agricolă
Crescătorii de ovine din Iaşi încă mai pot depune aceste documente la Direcţia Agricolă

Crescătorii de ovine din Iaşi încă mai pot depune aceste documente la Direcţia Agricolă

10 oct. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Chiar dacă termenul privind depunerea documentelor justificative vânzării lânii a fost prelungit, ciobanii nu au adus actele la sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Iaşi.

Aceştia mai au termen până pe data de 1 noiembrie inclusiv să aducă documentele necesare obţinerii ajutorului pentru lâna comercializată.

Este vorba despre ajutorul de minimis pentru lâna oilor, 2 lei pe kilogramul de lâna vândută cu acte justificative. Ajutorul financiar li se va achita oierilor într-o singură tranşă, iar pentru obţinerea sprijinului, solicitanţii înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea Programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii şi verificaţi au obligaţia să depună la DAJ Iaşi documente justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute.

Anul acesta s-au înscris în program doar 20 de crescători de ovine din Iaşi care vor să valorifice 18.216 kilograme de lână.

Numărul acestora este extrem de mic comparativ cu cei înscrişi anul trecut în program, când 1.281 de fermieri din judeţ, ce deţin 195.635 de capete, fiind vorba de 90 la sută din numărul total de crescători de ovine din judeţ, respectiv 1.684 cu 301.737 de oi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *