Prima pagină » Economic Local » Crescătorii de albine din Iași, verificați de ANAF
Crescătorii de albine din Iași, verificați de ANAF

Crescătorii de albine din Iași, verificați de ANAF

08 nov. 2019, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Apicultorii din județ care s-au înscris în cadrul Programului Național Apicol vor afla dacă vor primi banii de la stat la jumătatea acestei luni. Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași, în prezent sunt verificați apicultorii, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Persoanele care au depus sunt verificate de către ANAF dacă au datorii către această instituție. Verificările se fac până pe data de 15 noiembrie. După această dată primim lista cu beneficiarii, fără probleme, și apoi se fac plățile către aceștia. Apicultorii vor primi banii în conturi cel târziu la începutul lunii decembrie”, a declarat Laurențiu Precup, director al DAJ Iași.

Sute de ieșeni pot primi banii

Pâna la data de 31 octombrie s-au înscris în cadrul Programului Național Apicol 321 de ieșeni. Dacă vor trece și de etapa verificării dosarelor de către ANAF, aceștia vor primi banii promiși. Ajutorul de la stat este un sprijin plătit pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol. Ajutorul de minimis pentru apicultură se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producției primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție. Valoarea totală a ajutorului de minimis pentru creșterea albinelor nu poate depăși suma de 20.000 de euro/beneficiar pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *