Prima pagină » Sanatate » Creme pentru urticarie. Soluții și unguente pentru calmarea mâncărimii

Creme pentru urticarie. Soluții și unguente pentru calmarea mâncărimii

17 ian. 2023, 13:34,
în Sanatate

Pentru a scăpa de una dintre cele mai frecvente boli în rândul populației este indicat să folosiți creme pentru urticarie. Conform diferitelor date, 15-25% din populație a avut măcar o dată un episod de urticarie, dintre care 25% au un istoric cronic al bolii. Adulții sunt mai des afectați decât copiii. Femeile predomină în rândul celor cu urticarie. Nu este neobișnuit ca urticaria să apară la persoanele care suferă deja de boli alergice.

Simptomele urticariei sunt caracterizate de o erupție monomorfă caracterizată de o bubiță. Trăsătura caracteristică a erupției urticariene este formarea instantanee și dispariția rapidă a erupției în decurs de 24 de ore. Multe urticarii sunt însoțite de angioedeme ale țesutului subcutanat, ale submucoasei tractului gastrointestinal, ale tractului urinar, ale organelor genitale sau ale tractului respirator. Edemul provoacă o senzație de tumescență și durere în zonele în care disconfortul apare. Acesta dispare complet după 3 zile. Zonele preferate de edem sunt cele cu țesut conjunctiv slab dezvoltat. Printre acestea se numără pleoape, buze, pavilionul urechii, mâini, picioare sau organe genitale.

Creme pentru urticarie. Ce presupune tratamentul bolii?

Este bine să știi că tratamentul pentru urticarie este complex și include metode non-medicinale. Printre acestea se numără dieta, stilul de viață și medicamentele.

Terapia non-medicamentoasă presupune să eliminați factorul cauzal care provoacă urticaria. Normalizați stilul de viață, evitați supraîncălzirea, răcirea excesivă sau suprasolicitarea fizică. Evitarea stresului este la fel de importantă.

O dietă echilibrată, evitând posibilele alergene, precum fructe de mare, ouă și miere contează foarte mult atunci când vrei să ameliorezi disconfortul. De asemenea, trebuie să știi că luarea de medicamente este permisă numai cu acordul medicului. Antihistaminicele reprezintă baza terapiei pentru urticaria cronică.

Pentru a ameliora mâncărimea urticariei, remediile locale sub formă de unguente sau soluții, sunt extrem de eficiente. Astfel, specialiștii recomandă să aplicați preparate cu efect răcoritor, acestea includ 1% de mentol și 0,5-1% de soluție de acid citric. De mare folos sunt și unguentele care conțin antihistaminice. Printre cele mai bune sunt Fenistil gel și Elidel.

Medicamente pentru ameliorarea deranjului provocat de afecțiune

Cu o tendință spre o evoluție prelungită a procesului și ineficiența tratamentului, se utilizează glucocorticoizi sistemici. De asemenea, în cazurile severe, se prescriu unguente care conțin glucocorticoizi, care au un efect rapid. Printre remediile indicate de medici sunt Fluorocort și Elocom.

Antihistaminicele de generația a II-a și a III-a fără acțiune sedativă precum Loratadină, Cetirizină, Zyrtec și Claritin sunt la fel, foarte eficiente. Medicamentele care stabilizează mastocitele precum Ketotifen sunt, de asemenea, prescrise de specialiști.

Multe persoane evită administrarea de glucocorticoizi, precum Prednisolon, dexametazonă sau betametazonă. Însă, medicii spun că aceste remedii sunt eficiente în ameliorarea mâncărimii și calmarea disconfortului general creat de afecțiune.

Remedii populare pentru urticarie. Leacuri din bătrâni pentru a scăpa de disconfort

Remediile tradiționale pentru urticarie nu sunt indicate pentru a fi folosite în timpul unui episod acut. Patogenia urticariei este cauzată de reacții alergice, dintre care unele se caracterizează prin evoluția lor fulgerătoare, cum ar fi șocul anafilactic.

Toate plantele recomandate de vindecătorii populari pentru prepararea decocturilor și a infuziilor sunt alergeni potențiali, care în loc de ameliorare vor provoca complicații și trecerea de la patologia acută la cea cronică.

Pentru a ameliora mâncărimea poți folosi creme pentru urticarie sau remedii locale sub formă de decocturi din plante. De asemenea, pacientul trebuie să aibă grijă la igiena pielii pentru a evita apariția pustulelor. Este indicat să faceți dușuri călduțe, dar nu fierbinți, cu săpun lichid hipoalergenic și să folosiți cu grijă o flanelă moale pentru a nu traumatiza pielea iritată. Unguentele hormonale pot ajuta la ameliorarea mâncărimilor cauzate de urticarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024