Prima pagină » Sanatate » Creme pentru dermatită. Remedii pentru calmarea episoadelor de exacerbare a bolii

Creme pentru dermatită. Remedii pentru calmarea episoadelor de exacerbare a bolii

18 oct. 2023, 13:32,
BZI.ro, în Sanatate

Există mai multe creme pentru dermatita seboreică, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor în timpul episoadelor de exacerbare. Cu toate acestea, din nefericire, nici una dintre aceste creme nu asigură vindecarea definitivă, iar boala poate reveni periodic. Dermatita seboreică este o afecțiune cronică care nu poate fi eradicată complet.

În practică, medicul dumneavoastră va alege tratamentul cel mai adecvat în funcție de disconfortul resimțit și de leziunile existente. Se poate opta pentru o cremă specializată pentru a trata dermatita seboreică de pe față. Există diverse game de medicamente disponibile, iar cremele cu efect antifungic aplicate local sunt cele mai des utilizate și au demonstrat în timp eficacitatea lor.

Creme pentru dermatită. Exemple de remedii care te pot ajuta să faci față disconfortului

Ciclopirox olamină este o cremă recomandată pentru tratarea dermatitei seboreice de la nivelul feței, de la forma ușoară la cea moderată. Se utilizează ca un tratament intensiv în timpul episoadelor acute, aplicându-se de două ori pe zi timp de două sau patru săptămâni. Apoi, poate fi folosit ca tratament de întreținere pentru a reduce riscul recidivelor, fiind aplicat o dată pe zi timp de o lună. Această substanță acționează asupra ciupercilor de tipul Malassezia, redusându-le concentrația în leziuni.

Corticosteroizii topici sunt prescriși doar în cazul dermatitei seboreice de la nivelul feței sau în combinație cu alte tratamente în perioadele inflamatorii ale afecțiunii. Acești corticosteroizi sunt folosiți pentru proprietățile lor antiinflamatoare și se aplică într-un strat subțire, fiind ușor masați pentru a facilita absorbția.

Gluconatul de litiu poate fi prescris și pentru dermatita seboreică de la nivelul feței, datorită acțiunii sale antiinflamatoare. De asemenea, influențează ciupercile în funcție de concentrație. Este aplicat sub formă de strat subțire pe întreaga față, de două ori pe zi, pe o perioadă medie de două luni.

De câte ori pe săptămână trebuie folosită o astfel de cremă. Recomandările medicilor

Există diverse produse dermato-cosmetice sub formă de creme pe care medicul vă poate recomanda. Acestea pot fi folosite în mod independent pentru forme ușoare de dermatită seboreică sau în combinație cu tratamentele medicale prescrise.

Cremele dermato-cosmetice folosite pentru tratamentul dermatitei seboreice pot conține multiple ingrediente, fiecare având efecte asupra diferitelor aspecte ale afecțiunii. Acestea pot include acțiunea antifungică, care reduce proliferarea ciupercilor genului Malassezia, acțiunea keratolitică pentru combaterea scuamelor și reducerea excesului de sebum de la suprafața pielii.

De obicei, aceste creme sunt aplicate ca tratament dermatocosmetic intensiv pe pielea curată, o dată sau de două ori pe zi. Apoi, în scopul menținerii și reducerea frecvenței episoadelor acute, se utilizează de două ori pe săptămână. Produsele dermatocosmetice variază în textură, modul de aplicare și concentrația ingredientelor active. Cu cât sunt mai concentrate, cu atât sunt mai eficace în tratarea dermatitei seboreice.

Tot mai multe persoane aplică creme pentru dermatită pentru a scăpa cât mai repede de această boală dermatologică. Trebuie să știți că dermatita, în majoritatea cazurilor, nu este o afecțiune periculoasă din punct de vedere medical. Este o problemă a pielii care poate fi inconfortabilă, iritantă și, uneori, afectează aspectul fizic al unei persoane. Cu toate acestea, dermatita în sine nu este o boală gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *