Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru râie la om. Cum poți scăpa de această afecțiune dermatologică

Cremă pentru râie la om. Cum poți scăpa de această afecțiune dermatologică

28 iun. 2024, 14:01,
BZI.ro, în Sanatate

Scabia este o afecțiune dermatologică care se manifestă prin mâncărime intensă în anumite zone ale corpului. Tratamentul constă în mare parte în respectarea unei igiene stricte și schimbări ale modului de viață, dar și utilizarea de cremă pentru râie la om, recomandată de medicul specialist.

Când trebuie să utilizezi crema pentru râie la om

Râia este o afecțiune extrem de contagioasă, din acest motiv, depistarea și tratarea trebuie să fie făcută timpuriu, pentru a stopa răspândirea. În urma diagnosticării, medicul specialist vă va recomanda, în funcție de caz, anumite creme pentru scabie, pe care trebuie să le aplicați cum vă indică acesta.

Unele dintre cremele indicate sunt: cremă cu permetrină, loțiune cu lindan, loțiune cu crotamiton, unguent cu sulf, cremă cu malathion.

Există, de asemenea, și alte măsuri pe care trebuie să le respectați pentru a ameliora simptomele. Nu numai persoana infectată trebuie să meargă la medic pentru consult, ci toți locuitorii casei și apropiații.

Pentru a ameliora mâncărimea, se recomandă o baie caldă și îndelungată, timp în care pacientul se spală cu săpun și se șterge ulterior cu un prosop aspru. În ceea ce privește igiena, spălarea constantă a mâinilor nu este suficientă. Este nevoie și de deparazitarea lenjeriei (fierbere și spălare) și aerisirea acesteia.

Hainele, de asemenea, se vor spăla săptămânal, la 60 de grade Celsius. În cazul hainelor ce nu pot fi spălate la această temperatură, se vor pune într-un sac de plastic strâns și depozita pentru o săptămână, după această perioadă se vor spăla la temperatura adecvată.

Pe lângă respectarea măsurilor de igienă, pacientul va mai trebui să fie și izolat, pentru a preveni răspândirea. Este important ca și persoanele cu care a intrat în contact pacientul să urmeze tratamentul.

Ce zone afectează scabia

Ea se manifestă prin apariția unor bubițe roșii care produc senzația de mâncărime. Zonele în care apar acestea sunt: spații interdigitale, încheietura mâinilor, zona genitală, pliuri axiale, mameloane, coate, genunchi, zona ombilicală.

Orice se poate îmbolnăvi de râie, indiferent de sex sau vârstă: copii, seniori, persoane cu sistemul imunitar afectat (persoane malnutrite, pacienți diagnosticați cu HIV).

Zonele în care, de obicei, se dezvoltă focare de infecții sunt zonele cu o igienă precară și zonele suprapopulate, precum închisori, școli, internate.

Transmiterea se poate face atât prin contact direct (fizic sau sexual), cât și indirect (prin suprafețe infestate precum purtatul acelorași haine). O dată ce virusul, acarianul pătrunde în piele, acesta își depune ouăle. În ouă ies larve în numai 3 zile, după alte aproximativ 14 zile, aceste larve devin adulți, iar ciclul se reia până când se intervine cu tratament, iar acarienii sunt distruși complet.

Primele simptome pot apărea și după câteva săptămâni de la infestare. Dacă pacientul va suferi la un moment dat o nouă infestare, afecțiunea se va manifesta după numai 2-3 zile, nu va dura mai mult. Medicul va face consultația cu ajutorul unui dermatoscop.

Pe lângă cremă pentru râie la om, medicul mai poate recomanda tratament sistemic cu antihistaminice, antiparazitare, antibiotice sau alte topice precum steroizi topici, loțiune mentolată cu calamină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *