Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru pete maronii pe față. Cum să obții o nuanță uniform a pielii?

Cremă pentru pete maronii pe față. Cum să obții o nuanță uniform a pielii?

10 apr. 2023, 11:00,
în Sanatate

Potrivit statisticilor, mai mult de jumătate dintre femeile cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani au probleme cu tenul având nevoie de o cremă pentru pete maronii pe față. Nuanța neuniformă a pielii provoacă un disconfort emoțional mult mai mare decât semnele de îmbătrânire și pierderea elasticității.

A scăpa de pigmentare este dificil. Este mai ușor să o previi decât să o tratezi. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiți protecție solară de la o vârstă fragedă. Deși nu poți scăpa de toată pigmentarea cu cele mai bune remedii pentru pete de vârstă, poți să îți ușurezi aspectul pielii.

Cremă pentru pete maronii pe față. Care sunt aceste remedii minune?

Să începem prin a defini ce este hiperpigmentarea. Două tipuri de celule sunt implicate în formarea petelor de vârstă. Pigmentul apare în melanocite, iar celulele cheie ale epidermei, keratinocitele, transportă agentul colorant la suprafața pielii. Remediile pentru pigmentare împiedică formarea și transferul pigmentului.

Nu cu mult timp în urmă, hidrochinona era folosită pe scară largă în albire, dar acum această substanță este interzisă în unele țări. Ideea este că utilizarea hidrochinonei produce efecte secundare. Dar, în afară de această substanță, există și alte produse care afectează formarea melaninei.

Principala proprietate a acestor substanțe este inhibarea enzimei tirozinaza, care este implicată în producerea pigmentului. Printre acestea se numără acidul kojic, acidul azelaic, arbutina, niacinamida și vitamina C.

Acizi recomandați de dermatologi. Remedii eficiente pentru pigmentare

Este important să adoptați o abordare holistică atunci când luptați împotriva pigmentării. Prin urmare, agenții activi din medicamentele de albire nu doar reduc producția de melanină, ci și inhibă tirozinaza, de exemplu alfa-arbutina, acidul azelaic.

Atunci când folosiți produse cosmetice sau unguente pentru uniformizarea tonusului pielii, ar trebui să folosiți, de asemenea, exfoliante, creme care conțin retinoizi. Produsele exfoliante vor îndepărta celulele cu un conținut ridicat de melanină din piele, iar cremele care conțin retinoizi vor accelera regenerarea.

În lupta împotriva pigmentării, tratamentele de salon și-au dovedit eficiența. Dacă le completați cu un tratament acasă în mai multe etape, rezultatele impresionante sunt garantate. Zonele pigmentate pot fi iluminate complet. Cel mai important, produsele preventive, corectoare și protectoare trebuie incluse în rutina de îngrijire la domiciliu.

Ce conțin preparatele de iluminare? Vitamina C și efectul acesteia asupra epidermului

Majoritatea preparatelor de iluminare conțin acizi de fructe, care au proprietăți bune de albire. Există și alte ingrediente care ajută la eliminarea hiperpigmentării. Acestea sunt retinolul. Acesta reduce producția de melanină și promovează reînnoirea rapidă a celulelor.

Vitamina C are un efect antioxidant și reduce sinteza pigmentului. De asemenea, folosirea de acid glicolic, elimină celulele keratinizate ale pielii, inclusiv melanina. În plus, multe persoane folosesc acid salicilic pentru a preveni pigmentarea. Acest remediu este bun pentru exfolierea stratului mort al epidermei.

Acidul kojic reduce sinteza pigmentului și inhibă enzima tirozinaza. Niacinamida elimină transferul de melanină la suprafața pielii. Iar acidul hidroxietilpiperazinethanesulfonic îmbunătățește exfolierea. Este bine să știți că un produs antibacterian cu un efect ușor de vindecare este extrem de recomandat. Remediul, îndepărtează pigmentarea, tratează comedoanele și acneea, uniformizează tonusul pielii și strânge porii, elimină iritațiile și inflamațiile.

Crema pentru pete maronii pe față îmbunătățește, de asemenea, regenerarea stratului superior al pielii. Produsul este prescris pentru pigmentare, dermatită, acnee, erupții alergice și alte afecțiuni ale pielii. Ingredientul activ este sintetomicina, care are un puternic efect antibacterian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024