Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru mușchi atrofiați. Cum să restabilești țesuturile slăbite?

Cremă pentru mușchi atrofiați. Cum să restabilești țesuturile slăbite?

10 apr. 2023, 10:00, 1 ,
în Sanatate

Atunci când mușchii suferă, țesuturile lor slăbesc și își reduc volumul, din această cauză este necesară o cremă pentru mușchi atrofiați. Atrofia musculară poate apărea ca urmare a inactivității, a unei alimentații necorespunzătoare, a unei boli sau a unei accidentări. În cele mai multe cazuri, mușchii atrofiați pot fi întăriți prin exerciții speciale, modificări ale dietei și ale stilului de viață.

Atrofia musculară este un termen medical care descrie o scădere a volumului muscular și dispariția acestuia într-o anumită zonă a corpului. Dacă mușchii se atrofiază treptat odată cu vârsta, pe măsură ce îmbătrânim, este normal. Cu toate acestea, atrofia musculară poate fi cauzată de probleme grave de sănătate, boli sau leziuni. Atrofia musculară duce la o pierdere a forței și a mobilității, ceea ce îngreunează realizarea chiar și a mișcărilor și acțiunilor de bază, ceea ce afectează în mod negativ calitatea vieții. Persoanele cu mușchi atrofiați prezintă un risc crescut de a cădea și de a se accidenta. Deoarece inima este, de asemenea, un mușchi, atrofia musculară crește riscul de boli de inimă.

Cremă pentru mușchi atrofiați. Cum se tratează acest deranj?

Tratamentul atrofiei este un proces complex și consumator de timp, care constă într-o gamă întreagă de măsuri. Este important de reținut faptul că niciun tratament nu este același pentru fiecare pacient, deoarece fiecare pacient are un istoric, o cauză și o formă diferită. Fiecare va avea o metodă de tratament diferită. Nu vă bazați pe metode de autotratament dubioase de pe internet. În cel mai bun caz, s-ar putea să nu ducă la niciun rezultat și, în cel mai rău caz, s-ar putea doar să vă faceți rău.

În cazul fracturilor, atrofia musculară apare din cauza unei perioade lungi de inactivitate, partea lezată este fixată cu ghips. Prin urmare, este necesară restabilirea intensivă a circulației sanguine și a tonusului. Metoda de reabilitare este terapia fizică, care include exerciții terapeutice, masaj și fizioterapie.

Masajul în tratamentul atrofiei trebuie să fie blând. În cazul în care se simte rezistență, se efectuează un masaj general, care include tapotament. În locurile în care se păstrează inervația, va fi necesară o mângâiere profundă, transversală și longitudinală, maseurul frământă mușchii și îi stimulează.

Cele mai recomandate metode de a reconstrui mușchii. Cât de eficiente sunt preparatele pe bază de vitamine?

Cel mai eficient mod de a reconstrui mușchii după exerciții fizice este să aveți o dietă bogată în proteine și carbohidrați, să vă odihniți și să dormiți suficient. Factorii suplimentari, cum ar fi masajele, dușurile de contrast și lenjeria de compresie, pot accelera procesul, dar numai puțin.

În tratamentul atrofiei, se prescriu antihistaminice și sedative pentru a reduce mâncărimea, umflarea și disconfortul. Terapia locală implică utilizarea de unguente hormonale care conțin estrogeni. Remedii farmacologice pentru recuperarea capacității de performanță sunt preparatele pe bază de vitamine. Aerovit crește performanța fizică, accelerează recuperarea după o activitate fizică intensă.

Cauza principală a atrofiei musculare este lipsa de nutriție. Atunci când mușchii duc lipsă de nutrienți, încep să se „micșoreze” în dimensiune și să își piardă tonusul. Pe scurt, principalele modalități de a proteja țesutul muscular de atrofie este activitatea fizică regulată, de 2-3 ori pe săptămână, chiar și la intensitate scăzută. Precum și consumul de proteine din abundență sau suplimentarea cu proteine.

Comentarii
  • Ce sa spun …Imediat la creme.Exact ca o balena de aia care sta cu fundul pe doua scaune si are trei randuri de gusi si se vaita ca nu mai slabeste.La sapa puturosilor si puturoaselor.Intareste muschii,slabesti si nu faci riduri de la stres.Nici nu stiu cei ala spital si boala de cand ma stiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024