Prima pagină » Culinar » Cremă pentru foi de napolitană fără nucă. Din ce ingrediente poți pregăti un deliciu de patiserie desăvârșit

Cremă pentru foi de napolitană fără nucă. Din ce ingrediente poți pregăti un deliciu de patiserie desăvârșit

13 mart. 2023, 13:45,
în Culinar

Este bine de știut că pentru a face o cremă pentru foi de napolitană fără nucă delicioasă și gustoasă nu este nevoie întotdeauna de o listă de 20 de produse și de 3 ore de pregătire. Pentru a face o prăjitură gustoasă rapid și ușor, tot ce trebuie să faceți este să cumpărați prăjituri de vafe și să pregătiți o cremă bună.

Dacă doriți să vă răsfățați prietenii cu o prăjitură crocantă, cel mai bine este să înmuiați crustele în ciocolată și apoi în gem de fructe de pădure. Dacă doriți o prăjitură de vafe moale, întindeți crustele cu o umplutură de cremă fără ciocolată. Păstrați la frigider timp de câteva ore pentru a asigura o patiserie gustoasă. Eventualul timpul necesar de preparare a cremei nu trebuie să dureze mai mult de 30 de minute.

Cremă pentru foi de napolitană fără nucă. Un desert delicios gata în 30 de minute

Ingrediente necesare pentru a pregăti acest deliciu constau în trei ouă, 50 de grame de cacao, 300 de grame de zahăr, 250 de grame de margarină și un pachet de vanilină. Pentru a pregăti crema se amestecă zahărul cu ouăle și cacao.

De asemenea, crema se fierbe pe baie de apă până se îngroașă. Apoi se adaugă vanilina. După ce s-a dizolvat se ia de pe foc. Adăugați margarina rasă la consistența răcită și amestecați până la omogenizare. Umpleți foile cu cremă și depozitați prăjitura finală în frigider.

Această cremă este perfectă pentru orice tort! Chiar și un bucătar începător poate face această cremă pentru prăjiturile cu vafe. Vanilina și margarina fac ca crema să aibă un gust mai moale și mai delicat. În plus, crema este delicată, moderat de dulce și ușor de lucrat.

Cantitatea de cremă pregătită din această cantitate de ingrediente este suficientă pentru a o întinde pe 6 foi de vafe de 15x20cm. Este indicat să folosiți aproximativ 3 linguri pentru fiecare foaie. Dacă ați făcut crema în avans, puneți-o într-un recipient închis și păstrați-o cel mult 36 de ore la frigider. Cu o oră înainte de utilizare, scoateți-o din frigider și deschideți capacul.

Secrete știute doar de marii bucătari pentru o cremă groasă și deosebit de gustoasă

Crema pentru foile de napolitană se face folosind margarină obținut din smântână de înaltă calitate. Cel mai bine este să folosiți un produs cu un conținut de grăsime de cel puțin 82,5 %, altfel crema se va scurge.

Cele mai simple creme de unt pentru foile de napolitană au la bază cacao, zahăr vanilat și uneori coniac. O astfel de masă este ideală și pentru éclairs, biscuiți Nutella, și prăjiturilor. Crema de margarină cu zahăr are și ea un gust interesant. Se face cu ouă și zahăr încălzite într-o cratiță, amestecând tot timpul. După ce amestecul s-a îngroșat, se combină cu margarina bătută. Uneori, în rețetă se mai regăsesc lapte și coniac. Este crema perfectă pentru foile de napolitană.

Cremă pentru foi de napolitană fără nucă poate fi pregătită și cu smântână, dar condiția esențială în acest caz este ca aceasta să fie proaspătă și să aibă cel puțin 25% grăsime. Margarina și zahărul pudră se bat cu mixerul pentru început, bineînțeles, iar apoi se adaugă cu lingura smântâna pentru ca amestecul să fie omogen. La final, se adaugă puțină zeamă de lămâie, un vârf de cuțit de sare, extract de vanilie și voila, crema de patiserie este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024