Prima pagină » Culinar » Crema pentru foi de napolitană: Cea mai delicioasă prăjitură de post, ca la bunica

Crema pentru foi de napolitană: Cea mai delicioasă prăjitură de post, ca la bunica

07 dec. 2021, 13:12,
în Culinar

În perioada postului, când nepoțeii aveau poftă de dulce, bunica pregătea un desert desăvârșit cu cremă pentru foi de napolitană.Bunica știa cum să-și bucure nepoții în continuare cu dulciuri și prăjituri, chiar dacă era post.

Prăjitura cu cremă pentru foi de napolitană, ca la bunica acasă, este o idee foarte bună și la îndemâna oricărei gospodine.

Bunica mereu pregătea cele mai bune deserturi, chiar dacă era post ea știa cum să împlinească pofta nepoțeilor de dulce. Folosind o rețetă ușoară dar foarte gustoasă, bunica pregătea una dintre cele mai delicioase prăjituri de post. De asemenea, acest desert nu necesită coacere și potrivit și pentru persoanele care sunt la dietă.

mai multe felii de prajitura din foi de napolitana

După ce bunica lua de pe foc amestecul pregătit din zahăr, ea adăuga margarina și nuca măcinată

Crema pentru foi de napolitană: Cum o pregătea bunica

Pentru a pregăti acest desert bunica folosea un pachet de foi de napolitană, 350 g de margarină, 300 f de zahăr, apă și miez de nucă. Bunica avea mare grijă cum pregătea crema pentru foile de napolitană, secretul gustului desăvârșit al acestei prăjituri este datorat tocmai de consistența și aroma cremei.

Pentru a pregăti crema, bunica punea zahărul într-o cratiță pe foc încet. Când acesta începea să se topească, ea adăuga apa amestecând până când aceasta căpăta o culoare și o consistență de caramel.

mai multe felii de prajitura din foi de napolitana

Pentru a fi tăiat cu ușurință, bunica lăsa la rece desertul pentru câteva ore

După ce bunica lua de pe foc amestecul pregătit din zahăr, ea adăuga margarina și nuca măcinată. De cele mai multe ori, bunica folosea nuca adunată din toamnă, rodită de nucul din fața casei. După ce adăuga și restul ingredientelor, ea le amesteca foarte bine.

Odată ce crema era gata, bunica punea o foaie de napolitană și întindea crema de caramel iar nuca o presăra deasupra. Ulterior, ea punea și a doua foaie, procedând la fel. Ea nu pregătea prăjitura foarte înaltă pentru ca nepoțeii să o poată mânca fără a se murdări. Ea punea foile una peste alta până când acestea se terminau sau în funcție de cât de înaltă dorea să fie prăjitura. Dar așa cum bunica nu prefera prăjitura foarte înaltă folosea doar un pachet din foile de napolitană.

mai multe felii de prajitura din foi de napolitana

Stratul de cremă dintre foi bunica prefera să-l facă subțire pentru a nu înmuia prea tare foile de napolitană

Cum decora bunica prăjitura din foi de napolitană

Stratul de cremă dintre foi bunica prefera să-l facă subțire pentru a nu înmuia prea tare foile de napolitană. După ce bunica termina de pregătit prăjitura punea un tăcător de lemn deasupra ei. Astfel, ea presa desertul încât acesta să se prindă foarte bine.

Pentru a fi tăiat cu ușurință, bunica lăsa la rece desertul pentru câteva ore. Pentru a servi prăjitura din napolitană, bunica o tăia cu un cuțit cu lamă încinsă astfel reușind să obțină felii întregi și tăiate impecabil.

După ce bunica se asigura că aceasta este prinsă foarte bine, ea o decora foarte frumos. Pentru decorarea prăjiturii bunica folosea fructe uscate sau miez de nucă. Fie că bunica pregătea prăjitura în postul Crăciunului sau cel al Paștelui, ea decora folosind și nuca de cocos, de parcă era un covor așternut de zăpadă.

În timpurile când nu era post, bunica pregătea crema pentru foi de napolitană folosind smântâna. Dacă preferi deserturile, și în perioada postului dorești să pregătești prăjituri de post, poți încerca și prăjitura cu mere de post turnată, prăjitura de post cu nuci sau prăjitura cu ness și cola.

mai multe felii de prajitura din foi de napolitana

După ce bunica se asigura că aceasta este prinsă foarte bine, ea o decora foarte frumos

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024