Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru circulația sângelui la picioare. Cum să ameliorezi aceste senzații neplăcute

Cremă pentru circulația sângelui la picioare. Cum să ameliorezi aceste senzații neplăcute

16 nov. 2022, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

O cremă pentru circulația sângelui la picioare te ajută să scapi de membrele reci. Circulația inadecvată a sângelui în venele picioarelor poate fi cauzată de factori genetici, poate apărea în urma unei leziuni sau ca urmare a unui cheag de sânge. Fluxul sanguin deficitar la nivelul picioarelor poate duce la umflături și greutate la nivelul picioarelor, furnicături, crampe, dureri, vene varicoase și modificări ale pigmentației pielii.

Insuficiența circulatorie severă poate duce la ulcerații și atrofie cutanată. Medicamentele, cum ar fi flavonoidele naturale extrase din plante și produsele sintetice similare, pot îmbunătăți fluxul sanguin. Aceste medicamente se numesc medicamente venoactive sau flebotonice.

femeie care se tine de picioare

Fluxul sanguin deficitar la nivelul picioarelor poate duce la umflături

 

Cremă pentru circulația sângelui picioare. Cum să elimini factorul provocator

Tulburările circulatorii periferice la nivelul extremităților superioare sunt cauzate leziuni și ocluzii vasculare, tensiune arterială ridicată, diabet zaharat de tip 1 sau de tip 2 sau anemie locală sau zone de ischemie. De asemenea, mulți pacienți suferă de această problemă din cauza infarctului miocardic, tromboză sau embolie.

Modul de îmbunătățire a circulației sângelui la nivelul mâinilor depinde de factorul care a provocat anomalia. În primul rând, trebuie găsită și eliminată cauza și abia apoi poate fi inițiat tratamentul. Medicii prescriu de obicei medicamente al căror mecanism de acțiune îmbunătățește proprietățile reologice ale sângelui. În plus, este recomandabil să faceți exerciții fizice și să întăriți sistemul cardiovascular, inima și pereții vasculari.

femeie care face masaj a picioarelor unei persoane

Vitaminele și flavonoidele sunt suplimente esențiale care cresc tonusul vascular

Foarte eficiente sunt cremele care includ substanțe nootropice. Medicamentele administrate orale care includ această substanță îmbunătățesc fluxul sanguin către creier. De asemenea, antiagregantele și anticoagulantele sunt medicamente care previn tromboza și spasmul vaselor de sânge din tot corpul.

Activitatea fizică te ajută să scapi de această problemă de sănătate. Evită obiceiurile nesănătoase

Vasodilatatoarele măresc lumenul unui vas de sânge prin blocarea ionilor de calciu. Vitaminele și flavonoidele sunt suplimente esențiale care cresc tonusul vascular. Trofismul tisular al extremităților superioare este îmbunătățit de orice activitate fizică. Pentru a întări aparatul muscular și peretele vascular, puteți folosi benzi de rezistență, acestea nu necesită mult timp, dar în același timp sunt destul de eficiente.

femeie care se tine de genunchi

Insuficiența circulatorie severă poate duce la ulcerații și atrofie cutanată

De asemenea, este important să se evite obiceiurile nesănătoase, fumatul, alcoolul, mâncatul în exces, să se urmeze procedurile de promovare a sănătății. De asemenea, pe lângă aplicarea unei creme trebuie să folosești și dușuri de contrast, activitate fizică și să se evite situațiile stresante și să se mențină un indice de masă corporală normal.

Este bine să știi că în stadiile inițiale, pacientul este de obicei tratat cu o combinație de creme, unguente, medicamente orale, terapie fizică și masaj. În cazurile mai grave, se efectuează intervenții chirurgicale, cum ar fi operația de bypass periferic, angioplastia, aterectomia și revascularizarea. Prin urmare, este mai bine să combateți boala la primele simptome.

Unul dintre cele mai eficiente tratamente este aplicarea de cremă pentru circulația sângelui picioare, în special în stadiile incipiente. Foarte eficiente sunt și ciorapii de compresie. În această boală există o presiune intravenoasă crescută, iar ciorapii de compresie exercită o contrapresiune externă asupra anumitor părți ale membrelor și, astfel, cresc rata fluxului sanguin. Pe lângă combaterea eficientă a oboselii și a umflăturii picioarelor, ciorapii de compresie previn, de asemenea, progresia ulterioară a bolii.

femeie care se tine de talpa piciorului

Modul de îmbunătățire a circulației sângelui la nivelul mâinilor depinde de factorul care a provocat anomalia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *