Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru cearcăne: Tratamente care au efect imediat

Cremă pentru cearcăne: Tratamente care au efect imediat

19 oct. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Multă lume se confruntă cu problema apariției cearcănelor, considerând că acestea influențează aspectul fizic în mod neplăcut, dar și pentru că pot ascunde o problemă de sănătate. Pentru a scăpa de această problem, oamenii vor să știe dacă există vreo cremă pentru cearcăne sau alte tratamente.

Cearcănele reprezintă niște cercuri întunecate ce apar sub pleoapele inferioare. Acestea apar atunci când pielea de sub ambii ochi devine întunecată, acestea fiind diferite față de vânătăile cauzate de o leziune sau de umflarea unui ochi cauzată de o infecție.

persoana care folsoeste o crema impotriva cearcanelor

Cauzele apariției cearcănelor

Apariția cearcănelor este cauzată de mai mulți factori. Cel mai des întâlnit factor care duce la apariția cearcănelor este oboseala. Astfel, orele puține de somn, oboseala extremă sau depășirea orei obișnuite de culcare pot duce la apariția cearcănelor.

Lipsa somnului poate face ca pielea să devină palidă permițând astfel țesuturilor subcutanate și vaselor de sânge de sub aceasta să iasă în evidență.

O altă cauză a apariției cearcănelor este înaintarea în vârstă. Îmbătrânirea naturală face ca pielea să devină din ce în ce mai subțire. În plus, începe să dispară colagenul care menține elasticității pielii, astfel că vasele de sânge de sub piele devin mai vizibile, iar pielea se înnegrește, accetuînd aspectul de șanț ce pornește de la ochi spre obraz.

persoana care folsoeste o crema impotriva cearcanelor

Reacțiile alergice pot duce la apariția cearcănelor. Astfel, înroșirea periculară, dată de produse cosmetice de machiaj sau picături de ochi pentru lentile de contact, determină dilatarea vaselor de sânge urmată de spargerea unor capilare fine și depozitarea de pigment în piele.

Alergiile pot crește nevoia de a freca și de a scărpina zona din jurul ochilor. Aceste acțiuni pot agrava simptomele, provocând inflamații, umflături și spargerea vaselor de sânge. Acest lucru poate duce la învinețirea zonei de sub ochi.

Și uitatul la televizor sau la ecranul computerului poate provoca tulburări semnificative asupra ochilor, în sensul în care pot induce dilatarea vaselor de sânge din jurul ochilor. Astfel, pielea din acea zonă se poate învineți ușor. Treptat, culoarea cenușie devine persistentă și se întinde în toată zona din jurul ochilor.

Istoricul familiei poate fi și el o cauză pentru apariția cearcănelor. Astfel, cearcănele pot fi o trăsătură moștenită ce se agravează pe măsura îmbătrânirii.

persoana care folsoeste o crema impotriva cearcanelor

Cremă pentru cearcăne: Rezultate neașteptate în cel mai scurt timp

Tratamentul pentru cearcăne depinde de cauza principală a apariției acestora, însă în cele mai multe cazuri se recomandă odihna, somnul fiind benefic pentru piele, în timpul somnului pielea regenerându-se și reglându-se nivelul de oxigen și nutrienți.

Medicii dermatologi pot recomanda folosirea unor creme care conțin vitamina C și vitamina K. Vitamina C conține antioxidanții necesari pentru sănătatea ochilor, iar vitamina K îmbunătățește circulația sângelui și repară celulele deteriorate.

În plus, se poate apela la cremele topice, care pot ajuta la reducerea hiperpigmentării. Acestea ar putea include hidrochinonă, tretinoin sau o combinație a ambelor ingredient.

Pentru a scăpa rapid și eficient de cearcăne și fără a cheltui sume foarte mari pe tot felul de produse cosmetice puteți apela la mai multe produse naturale.

persoana care folsoeste o crema impotriva cearcanelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *