Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru acnee. Tratamente de preparat acasă pentru un ten curat

Cremă pentru acnee. Tratamente de preparat acasă pentru un ten curat

01 iul. 2024, 12:08,
BZI.ro, în Sanatate

Cele mai populare remedii naturiste sunt cele făcute din plante. E recomandată o discuție cu dermatologul înainte de a aplica orice tip de cremă pentru acnee, indiferent dacă este din farmacie sau făcută acasă.

Cea mai bună cremă pentru acnee din extras de plante

Una, foarte eficientă, poate fi crema din uleiul de arbore de ceai. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, aceasta poate reduce inflamațiile și înroșirea coșurilor. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit sub formă de creme, uleiuri esențiale sau geluri. Pentru mulți totuși, acest ulei provoacă reacții alergice, de asta e bine să se folosească unul de concentrație sub 5%.

Crema cu aloe vera poate fi un antibacterian și antiinflamator natural, ceea ce poate reduce aspectul acneei, dar și poate preveni apariția acesteia. Aloe vera este potrivită pentru persoanele care se confruntă cu piele uscată, prin conținutul de molecule de zahăr, aminoacizi și zinc. Pentru a o utiliza, leziunile acneice trebuie curățate prima data, ca apoi să aplici un strat subțire de cremă, de două ori pe zi.

Mierea este un bun tratament al pielii deoarece conține mulți oxidanți care pot ajuta la curățarea porilor înfundați. De asemenea, mierea are și efecte antimicrobiene specifice. Aceasta se aplică pe coșuri folosind un deget curat sau un disc de bumbac. Ori puteți să o adăugați în alte măști.

Echinacea conține compuși care ajută la distrugerea virușilor și a bacteriilor. Aceasta poate reduce inflamația.

Tratamente pentru acnee, din alimente

Vitaminele din unele fructe sau legume pot avea beneficii în lupta contra acneei. De exemplu, coaja de portocală s-a dovedit a fi eficientă în tratarea acneei. Pentru tratament, aceasta se rade, se amestecă cu puțină apă și se aplică pe zonele afectate.

Lămâia este un alt remediu care, aplicat în mod regulat pe coșuri și acnee, poate avea rezultate. Zeama de lămâie se aplică pe zonele afectate, se lasă să acționeze pentru o oră și apoi se spală cu apă călduță.

Usturoiul poate ajuta împotriva acneei, datorită proprietăților sale antiseptice. Pentru tratament, se freacă usturoiul crud pe zonele afectate, ajutând la curățarea pielii de coșuri, pete și furunculi.

Un alt tratament este sucul de coriandru amestecat cu pulbere de curcumă. Se aplică o linguriță în zonele afectate, după ce fața a fost bine curățată. Acest remediu tratează coșurile și punctele negre. La fel se poate utiliza și sucul de mentă.

Castravetele este un excelent tonic pentru tenurile acneice și poate preveni apariția coșurilor și a punctelor negre. Castravetele ras se aplică pe ochi și gât pentru 10-15 minute, după care să îndepărtează cu apă călduță.

Specialiștii recomandă pacienților și să-și facă o baie cu sare efervescentă, de două ori pe săptămână. Pacientul trebuie să stea pentru 25-30 de minute, până când începe să transpire, după care se face un duș cu apă rece și caldă, alternativ.

În ceea ce privește cea mai bună cremă pentru acnee, acidul salicilic, niacinamina și peroxidul de benzoil s-au dovedit a fi cele mai bune soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *