Prima pagină » Sanatate » Cremă naturistă pentru spondiloza cervicală: Remedii minune din farmacia naturii

Cremă naturistă pentru spondiloza cervicală: Remedii minune din farmacia naturii

12 apr. 2022, 10:34,
BZI.ro, în Sanatate

Te-ai săturat de toate cremele din comerț și vrei să încerci o cremă naturistă pentru spondiliza cervicală? Ei bine, în acest articol, te vom învăța cum să îți prepari acasă un remediu eficient pentru a scăpa de durere.

Spondiloza cervicală reprezintă o afecțiune artrozică localizată la nivelul coloanei vertebrale, care atacă articulațiile mici și pe cele dintre vertebre și coaste. Boala este însoțită de dureri și, în timp, conduce la diminuarea mobilității.

De regulă, spondiloza cervicală este o afecțiune genetică, însă poate fi cauzată și de poziția incorectă a coloanei cervicale sau a microtraumatismelor locale. Localizată în zona cefei, boala determină apariția durerii și a reducerii funcției coloanei vertebrale. Dacă nu este tratată la timp, spondiloza evoluează și apare durerea de spate în starea de repaus, vremea accentuând simptomele. Cu timpul, pot apărea dureri de cap, amețeli sau tulburări de vedere.

Artera care irigă partea posterioară a creierului are traiectul prin coloana cervicală și, din cauza procesului de degenerare, nu mai ajunge suficient sânge pentru a oxigena creierul. Prin urmare, apar amețelile, vâjâiala în ureche și căderile din picioare.

reprezentare spondiloza cervicala

Spondiloza cervicală reprezintă o afecțiune artrozică localizată la nivelul coloanei vertebrale, care atacă articulațiile mici și pe cele dintre vertrebre și coaste.

Cremă naturistă pentru spondiloza cervicală și alte remedii-minune

Pentru prepararea cremei naturiste ai nevoie de: o linguriță de praf de turmeric, o linguriță de praf de ghimbir, 100 de mililitri de ulei, o linguriță de oțet de mere și o linguriță de boia de ardei iute. Amestecă toate acest ingrediente, până când obții o pastă fină. Seara, înainte de culcare, aplică această cremă pe zona dureroasă, prin mișcări circulare, pentru ca ingredientele să pătrundă bine în piele. Ține cont că pentru a scăpa definitiv de durere este nevoie de multă răbdare și gimnastică zilnică. Tratamentul se realizează timp de 30 de zile.

Un alt remediu eficient în ameliorarea durerilor date de spondiloza cervicală este reprezentat de ceaiurile din plante. Consumă zilnic trei căni de ceai cu coada calului, în amestec cu ceai de urzică și o lingură de bitter suedez. În plus, poți face infuzie din flori de coada șoricelului (o lingură la o cană de apă fierbinte) și bei trei ceaiuri pe zi.

Poți scăpa de dureri și cu ajutorul unei creme realizate din 200 de grame de frunze măcinate de dafin și 200 de grame de osânză de porc. Frunzele de dafin se lasă la macerat în apă rece, timp de 24 de ore, după care se adaugă osânza. Pune cele două ingrediente la fiert, în baie de apă, pentru patru ore. Strecoară și amestecă bine, până când compoziția ajunge la consistența unei creme. Păstreaz-o la rece și aplic-o pe zona dureroasă seara, înainte de culcare.

De asemenea, poți aplica în zona cervicală comprese cu frunze de varză zdrobite, în două-trei straturi și lasă-le să acționeze peste noapte. Mai poți pune și cataplasme cu argilă, cu infuzie de tătăneasă sau cu făină de muștar, pentru a reduce inflamațiile. Ideaile sunt și frecțiile cu ulei de arnică și ulei de ienupăr.

praf de turmeric și rădăcini

Pentru prepararea cremei naturiste ai nevoie de: o linguriță de praf de turmeric, o linguriță de praf de ghimbir, 100 de mililitri de ulei, o linguriță de oțet de mere și o linguriță de boia de ardei iute.

Sfaturi pentru a scăpa definitiv de durere

Tratamentul spondilozei cervicale nu presupune doar aplicarea locală a diverse creme și consumarea ceaiurilor din plante. Pentru a scăpa definitiv de durere este nevoie să faci gimnatiscă medicală. Aceasta se realizează zilnic, timp de aproximativ 15 minute, cu ajutorul unor mișcări de flexie, extensie, îndoiri, răsuciri şi rotiri ale capului şi gâtului, în ritm lent. Mai mult, persoanele cu spondiloză cervicală nu au voie să doarmă pe perne înalte, ci să folosească perne de mici dimensiune sau doar un sul introdus sub ceafă.

Recomandat în această afecțiune este masajul ușor. În acest fel, se dorește mărirea mobilității la nivel cervical și activarea circulației locale.

femeie cu dureri în zona cervicala din cauza spondilozei

Pentru a scăpa definitiv de durere este nevoie să faci gimnatiscă medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *